Azez’de Belgesel Film Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Sanatın birçok alanında çeşitli kurslar ve atölye çalışmaları düzenleyen Azez Yunus Emre Enstitüsü, 1 Temmuz'da belgesel film ve müzik atölyelerini başlatıyor. 

Azez Yunus Emre Enstitüsü, birçok sanat branşında eğitimlerine tüm hızıyla devam ediyor. Enstitü; geleneksel Türk el sanatlarından hat, güzel sanatlardan resim, sahne sanatlarından tiyatro, dijital kurslardan photoshop ve aromaterapiden organik sabun yapımı gibi sürdürdüğü birçok faydalı eğitim programına bir yenisini ekledi. Azez Yunus Emre Enstitüsü, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Belgesel Film Atölyesi ve Müzik Atölyesi eğitimlerine başlıyor.

AZEZ’DE BELGESEL FİLM ATÖLYESİ KAPILARINI AÇIYOR

Belgesel Film Atölyesi kapsamında fotoğrafçılık, kısa film çekimi, montaj gibi pek çok alanda eğitimler verilecek. Atölye dahilinde ayrıca kısa film yarışması da düzenlenecek. 

Belgesel Film Atölyesindeki dersler kapsamında işlenecek konuların bir kısmı şöyle sıralanıyor:
  • Belgesel film nedir? 
  • Niçin belgesel film çekilir?
  • Hedef kitle nasıl belirlenir?
  • Bilimsel araştırma ve bilgi toplama
  • Konu belirleme ve senaryo yazımı
  • Çekim
  • Montaj

MÜZİK ATÖLYESİ DE FAALİYETLERE BAŞLIYOR

Müzik Atölyesi kapsamında eğitim gören öğrencilerle beraber bu yıl eylül ayına kadar Türkçe, Arapça ve Kürtçe bir repertuvar hazırlanması planlanıyor. Repertuvarın ardından bir dizi konser organize edilmesi düşünülüyor. Eylül ayında okulların açılmasıyla beraber okullarda Türkçe şarkıların da yer aldığı mini konserler düzenlenmesi, planlar arasında yer alıyor.

 

 

 

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...