Barış Kafilesi, "Mary Sigourney Ödülü" Sahibi Prof. Dr. Vamık Volkan'ın Seminerine Katıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Yerinde Tarih Projesi kapsamında sürdürülmekte olan Barış Kafilesi ziyaretleri, İstanbul’un yağmurlu atmosferinde mekân ve zamanda zenginleşerek devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü ve Hacettepe Barış Çalışmaları ekibiyle İstanbul’un zengin kültür ikliminde tarihi yarımadadaki Kapalı Çarşı ziyaretini gerçekleştiren Barış Kafilesi’nden bir grup, eş zamanlı olarak Pera’da psikanalizin dünya çapındaki isimlerinden Prof. Dr. Vamık. D. Volkan’ın “Etnik Çatışmalara Politik-Psikolojik Yaklaşımlar ve Çözüm Arayışları” konulu seminerinde kültürlerarası iletişim psikolojisini Nobel Barış Ödülü’ne aday bir isimden dinledi.

Kalabalık bir kimliğe ait olmanın insan varlığının bir parçası olduğunu söyleyen Volkan, iki oturumdan oluşan seminerde; Büyük Grup Kimliği ve Önyargı, Büyük Grup Çadırı, Çözüm Arayışları, Ağaç Modeli ve Uluslararası İletişim Girişimi konu başlıkları kapsamında kalabalık grupların devamlılığı için olmazsa olmazları anlattı. Volkan, sunumuna “Kalabalık bir gruba bağlı katılımcılar tipik olarak belli algıyı paylaşır ancak kişisel hikâyelerle önceden inandıklarının aksine aslında kalabalık grubun homojen olmaktan uzak olduğu ortaya çıkar. Eğer bir katılımcı ait olduğu gruptaki farklılıklar görebiliyorsa bu, onun tüm karşıtlıklardaki diğer zor yönlerle baş edebilme esnekliğini geliştirmektedir.” sözleriyle devam etti.

Öğrenciler, "Mary Sigourney Psikanaliz Ödülü"nü almış olan Kıbrıs Türkü Volkan'a soru sorarak birlikte hatıra fotoğrafı çekme fırsatı buldu.