Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Emine Erdoğan’ın teşrifleriyle “Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni” düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, törende gerçekleştirdiği konuşmalarında ödüle layık görülen kıymetli sanatçıları, fikir ve edebiyat erbabını, ustaları ve onların temsilcilerini tebrik ederek seçici kurul üyelerine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi her alanda olduğu gibi kültür sanat faaliyetleri konusunda da Türkiye Yüzyılı hedeflerine uygun bir seviyeye yükseltmekte kararlı olduklarını, Cumhuriyet’in ikinci asrını ve Anadolu’daki Türk varlığının bin yılını hakkıyla değerlendirmenin yolunun medeniyeti maddi ve manevi tüm unsurlarıyla yeniden şaha kaldırmaktan geçtiğini belirtti.

Bu kutlu yolda en büyük desteği kültür sanat insanlarından beklediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, “Kültür sanat insanlarımızın ruhunu biçimlendirmediği, gönlünü kıpırdatmadığı, kalp atışını hızlandırmadığı bir kalkınma programı, sadece şekilden, yani cesetten ibaret kalır. Sizlerden alacağımız güçle, dünyaya Türkiye Yüzyılı’nın mührünü, ruhu ve bedeniyle bir bütün olarak vuracağımıza yürekten inanıyorum. Bu duygularla, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerini takdim ettiğimiz sanatçılarımızı ve temsilcilerini bir kez daha tebrik ediyor, milletim adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde, ilk olarak ödülü almaya hak kazanan sanatçıların biyografileri izlendi.

Müzikte Emel Sayın, bilimde Süleyman Uludağ, kültürde Ali Birinci, resimde İlhami Atalay, karikatürde Hasan Aycın, sinemada Sami Şekeroğlu, dijital sanatta Refik Anadol, mimaride Sinan Genim ve edebiyatta Nazan Bekiroğlu ödüle layık görüldü.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan törende hazır bulunan Sayın, Uludağ, Birinci ve Atalay ile törene katılamayan sanatçılardan Hasan Aycın adına Harun Selman Aycın’a, Refik Anadol adına Feyza Anadol’a, Sami Şekeroğlu adına Prof. Dr. Alev İdrisoğlu’na ve Nazan Bekiroğlu adına Leyla Didar Bekiroğlu’na ödüllerini verdi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, vefa ödüllerine layık görülen yazar Attila İlhan’ın ödülünü Kerem Alışık’a, Barış Manço’nun ödülünü Batıkan Manço’ya, Semiha Ayverdi’nin ödülünü Necdet Şendil’e, Muhsin Ertuğrul’un ödülünü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’ya, İsmail Hakkı Uzunçarşılı’nın ödülünü ise Deniz Uzunçarşılı’ya takdim etti.

 

Diğer Etkinlikler

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...