Binlerce Kişi Yunus Emre’nin Suriye Güvenli Bölge’deki İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Suriye Güvenli Bölge’de bulunan temsilcilikleri marifetiyle Ramazan ayının bereketini ve manevi iklimini bölgenin farklı şehirlerine taşıdı.

Enstitünün Suriye Güvenli Bölge’de bulunan Azez, Afrin, El Bab ve Cerablus’taki temsilcilikleri tarafından Türkçenin ve Türkiye’nin zengin kültürel unsurlarının tanıtımına yönelik çeşitli faaliyetlerin düzenlenmesinin yanı sıra Ramazan ayı münasebetiyle farklı şehirlerde çok sayıda iftar programıyla bölge halkı bir araya getirildi.

RAMAZAN’IN BEREKETİ SURİYE GÜVENLİ BÖLGE’YE TAŞINDI

Enstitü, Suriye Güvenli Bölge’de düzenlediği ilk iftar programını 30 Mart 2023 tarihinde Socu kentindeki huzurevinde gerçekleştirdi.

Diğer iftar programları ise 2 Nisan’da Cerablus, 3 Nisan’da El Bab, 6 Nisan’da Afrin, 10-11-12 Nisan tarihlerinde Azez Yunus Emre Enstitüsünde yapıldı.

Azez, Afrin, El Bab, Cerablus Yunus Emre Enstitülerinin ev sahipliğinde düzenlenen iftarlarda bölgenin üst düzey yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, bölge halkı, öğrenciler ve aileleri olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi ağırlandı.

Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda yine öğrencilerin okuduğu ezanlar ile oruçlar açıldı; birlik, beraberlik, barış ve huzur için dualar edildi. Yakın zamanda yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenler de rahmet ile anıldı.

Programlarda, davetlilere çeşitli Ramazan gelenekleri de tanıtıldı.

Diğer Etkinlikler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle...

Fransa'nın Metz kentinde düzenlenen Kültür'Expo fuarında geleneksel Türk kültürü, el sanatları ve...

Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yılı çerçevesinde ilan edilen “2024 Türk-Macar...

Tunus Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Tunus’taki Mennuba Üniversitesinde Türkiye Tanıtım Günü...