Bosna Hersek’te “13. Gelecekle İletişim Çalıştayı” Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Saraybosna Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının katkılarıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından “13. Gelecekle İletişim Çalıştayı” düzenlendi.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin (IUS) ev sahipliğinde 10-13 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen programa RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman, IUS Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ın yanı sıra Bosna Hersek’teki Türk kurumların temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler iştirak etti.

RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, Türkiye’nin Bosna Hersek ile derin tarihî ilişkilere sahip olduğunu belirterek “Bosna Hersek ile kültür ve medya başta olmak üzere muhtelif alanlarda aynı taraftayız. Programımızın gerçekleştirileceği yer hususunda özellikle Bosna Hersek’i seçtik ve çalıştayımızın konusunu medya ve kültür inşası belirledik. Bu başlığı seçmemizin en önemli sebebi medya ve kültürün çağımızın en önemli belirleyici unsurları olarak rol oynamasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Çalıştaya 13 ülkeden 20’den fazla öğrencinin katıldığını aktaran RTÜK Başkan Vekili Karadaş, öğrencilerin Bosna Hersek’in farklı şehirlerinde de bildiriler sunduklarını söyledi.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ise çalıştayın kendileri için bir gelenek hâline geldiğini vurgulayarak programın kamu diplomasisi alanında önemli bir yer edindiğini dile getirdi.

Çalıştaya Türkiye’de eğitimine devam eden ve ileri düzeyde Türkçe bilen yabancı öğrencileri kabul ettiklerini belirten Uslu, şunları kaydetti:

“Öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde ülkemizin zenginliklerini ve kültürel değerlerini kendi ülkelerine aktarıyorlar aynı zamanda gittikleri ülkelerle bizim ülkemiz arasında gönül bağları kuruyorlar. Çalıştay kapsamında gittiğimiz birçok ülkede yıllar içerisinde bu programa dâhil olan öğrencilerle karşılaşıyoruz. Örneğin, Romanya’ya gidiyoruz orada bir medya kuruluşunun genel müdürünün bu programda yer alan kişilerden biri olduğunu görüyoruz.”

IUS Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada, RTÜK tarafından çalıştayın geleneksel hâle getirilmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade ederek çalıştayda ele alınan konularla iletişimin önemli alanlarına değinildiğini belirtti.