Brunei’de Geleneksel Türk El Sanatları Tanıtılıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün Brunei’in başkenti Bandar Seri Begavan’da bulunan temsilciliği tarafından Türkiye’nin kültürel unsurlarının tanıtımına yönelik faaliyetlere başlandı.

T.C. Bandar Seri Begavan Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde, Kaligrafi Sanatçıları Seyit Ahmet Depeler ve Abdürrahim Kahyanın eğitmenliğinde İslami Türk kaligrafisi atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Bruneililerin yoğun ilgi gösterdiği İslami Türk kaligrafisi, 2024 yılında Bandar Seri Begavan Büyükelçiliğinde ve Brunei’deki çeşitli kurum ve kuruluşlarda kurs olarak düzenlenecek.

Brunei’de İslami Türk Kaligrafisi Tanıtılacak

T.C. Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği, Bandar Seri Begavan Yunus Emre Enstitüsü, Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah Vakfı ile İslami Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA)  iş birliğinde İslami Türk kaligrafisi kursları yapılacak.

Kaligrafi Sanatçıları Seyit Ahmet Depeler ve Abdürrahim Kahya tarafından T.C. Bandar Seri Begavan Büyükelçiliğinde 30, Brunei’deki diğer kurum ve kuruluşlarda ise 100’e yakın kişiye kaligrafi kursları düzenlenecek.

T.C. Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy, yaptığı açıklamada Bruneililerin Türk kültürüne gösterdiği yoğun ilgiden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek sanat kurslarının düzenlenmesinde katkılarından dolayı yerel kurumlara teşekkürlerini iletti.

T.C. Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği ve Bandar Seri Begavan Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2022 yılında başlatılan Türkçe öğretimi faaliyetleri kapsamında ise yüzlerce Bruneili Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştırıldı.

Diğer Etkinlikler

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), işsiz Afgan gençlere yönelik takı tasarım ve kuyumculuk...