Budapeşte’de Türkçe-Macarca Türkü Gecesi

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’ye ve türkülere sevdalı Macar sanatçı Majda Maria Guessous, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde 4 Kasım 2022 tarihinde Benden Sana Türkçe-Macarca türkülerden oluşan bir konser verdi.

Majda Maria Guessoous bağlaması eşliğinde, başta Yunus Emre’nin "Severim Ben Seni Candan İçeru" olmak üzere Aşık Veysel’den Karacaoğlan’a halk ozanlarımızın türküleri ile "Mavilim", "Yemen Türküsü", "Ben Seni Sevduğumi" gibi en çok dillendirilen türkülerimizi Türkçe ve Macarca olarak iki dilde seslendirdi.

Konsere büyük ilgi gösteren Macarlar, Guessous ile türkülere eşlik ettiler.

"KARDEŞLİĞİMİZ BİN YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR"

Guessous, konser için Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sunarken, türkülerin içinde büyümüş biri olarak türkü dinlemekten büyük keyif aldığını söyledi. Anadolu'nun eşsiz kültüründen süzülmüş onlarca yüzlerce yıldır dillerden düşmeyen türküleri, deyişleri dinlediğini, bu vesileyle repertuarında kırka yakın Türkçe türkü bulunduğunu kaydeden Guessous, Macaristan’daki kültürel yapı ile Türkiye’ninkinin birbirine büyük benzerlik gösterdiğini dile getirdi. Macarlar ile Türkler arasındaki kardeşliğin bin yıl öncesine dayandığını ifade eden sanatçı, Macar ve Türk kültürü arasında müzikle köprü olmayı amaçladığını belirtti.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...