Çadlı Diplomatlara Geleneksel Türk Sanatı Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı tarafından yabancı diplomatlara yönelik düzenlenen eğitim programı kapsamında Türkiye’de ağırlanan Çadlı diplomatlar, Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Enstitünün Ulus’taki tarihî binasında gerçekleştirilen ziyarette, Yunus Emre Enstitüsünün Afrika kıtası başta olmak üzere dünya çapında gerçekleştirdiği projeler ile faaliyetler hakkında bilgi verildi ve geleneksel Türk sanatlarından ebru sanatı tanıtıldı. Ziyarette ayrıca kültürel alanlarda yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü.

Ebru Sanatçısı Duygu Orak İnce’nin eğitmenliğinde uygulamalı olarak ebru sanatının tanıtılmasının ardından Çadlı diplomatlar ebru sanatını icra etme imkânı buldu. Heyette bulunan Çadlı diplomatlar ebru sanatının çok ilgi çekici olduğunu belirtti.

Çadlı Diplomat Djakna Moksia yaptığı açıklamada, “Ankara’ya davet ederek bizi misafir eden T.C. Dışişleri Bakanlığına şükranlarımızı sunarız. Bildiğiniz üzere dil, farklı coğrafyalardan ve kültürlerden gelen insanları bir araya getiren bir araçtır. Hâlihazırda Türkiye Maarif Vakfı ve TİKA ülkemizde eğitim ile sağlık alanlarında takdire şayan çalışmalar yürütmektedir. Çadlı gençler, Türkçeye yoğun ilgi göstermektedir. Biz, Yunus Emre Enstitüsünü temsilcilik açması için Çad’a davet ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Program, Çadlı diplomatlara hediye takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’de bulunan yabancı diplomatlara ve yurt dışındaki misyon şeflerine yönelik düzenlediği çeşitli etkinlikleriyle dünyanın farklı coğrafyalarından uluslararası ilişkiler alanında önemli isimlerden temsilcilik açılmasına yönelik talepler almaya devam ediyor.

 

Diğer Etkinlikler

Batum’un kalbinde, Türk ve Gürcü sanatçıların elinden çıkan eşsiz eserlerin sergilendiği bir etkinlik düzenlendi. Türk...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), işsiz Afgan gençlere yönelik takı tasarım ve kuyumculuk...