Dünya Kahve Günü’nde İranlılara Türk Kahvesi İkram Edildi

Yazıcı-dostu sürüm

Tahran Yunus Emre Enstitüsü, “Dünya Kahve Günü” münasebetiyle geçmişten günümüze kahvenin Türk kültüründeki yerinin anlatıldığı özel bir etkinlik düzenledi.

Tahran Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü İbrahim Furkan Özdemir, gelenek ve göreneklerin kültürel mirası oluşturduğunu belirterek kahvenin iletişimin ve misafirperverliğin bir sembolü olduğunu ifade etti.

Koordinatör Özdemir, Dünya Kahve Günü’nde geçmişten günümüze Türk kahvesinin Türk kültüründeki yerini anlatmak için bu programı düzenlediklerini aktararak “Etkinliğimizde katılımcılara Türk kahvesinin hazırlanması ve sunumu hakkında bilgilendirmede bulunduk.” diye konuştu.

Etkinlikte Tahran Yunus Emre Enstitüsü Personeli Sinan Özdemir tarafından Türk kahvesinin tarihi hakkında bilgi verilmesinin ardından katılımcılara közde Türk kahvesinin hazırlanışı uygulamalı olarak gösterildi ve Türk kahvesinin geleneksel sunumunda suyun ve lokumun yer verilmesinin sebepleri anlatıldı.

Sinan Özdemir, “Etkinliğimize yoğun ilgi gösteren İranlılar, Türk kahvesini çok beğendiler. İran’da Türk kahvesi biliniyor ve tüketiliyor fakat diğer yerlerde bizim hazırladığımız şekilde Türk kahvesi yapılmasına rağmen lezzeti aynı şekilde olmuyor. Bugün düzenlediğimiz etkinlikte katılımcılar Türk kahvesinin gerçek lezzetini burada ilk kez tatma fırsatı buldular.” diye konuştu.

Özdemir, katılımcıların Türk kahvesinin hazırlanmasıyla ilgili sordukları sorulara ilişkin “Katılımcıların en çok sorduğu sorular arasında Türk kahvesinin bol köpüklü olmasının püf noktaları yer aldı. Biz de kahvenin hazırlanışını uygulamalı olarak gösterdik ve kumda Türk kahvesi hazırladık. Türk kahvesi sunumu, davetlilerin ilgisini çekti.” değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcılardan İranlı Sanatçı Mani Rehnema, Türk kültürüne ilgi duyduğunu ve bir süre İstanbul’da yaşadığını belirterek “Türkiye’de kaldığım süre içerisinde Türk milletinin misafirperverliğine yakından şahit oldum. Türkiye ve İran arasında ortak kültürel unsurlar var.” diye konuştu.

Tahran Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerinden Mona Kalenoyi, “Enstitünün kursları sayesinde Türkçe öğrendim. Burada Türkçe kurslarının yanı sıra Türk kültürünün tanıtıldığı ilgi çekici etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikte bize Türk kahvesi ikram ettiler. Türk kahvesi çok lezzetliydi. Etkinlikte hem Türk kahvesinin tarihini hem de hazırlanışını öğrendik.” dedi.

Enstitü kursiyerlerinden Hüseyin Seyid ise etkinlikte Türk kahvesinin hazırlanışını öğrendiklerini belirterek Türk kahvesinin tarihiyle ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı ve kahvenin ikram edildiği kültürel etkinlik için teşekkürlerini iletti.

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...