Enstitü Başkanı Ateş: “Türkçenin barış ve sevgi dili olması için çalışıyoruz.”

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, TRT Avaz kanalında yayınlanan “Avrasya Gündemi” programına konuk oldu.

Aslı Çetin’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Şeref Ateş, Enstitünün kuruluşundan bu yana yürüttüğü çalışmaları ve gerçekleştirilmekte olan projeleri canlı yayında anlattı.  

Enstitünün temel çalışma alanlarından biri olan Türkçenin bir dünya dili olarak öğretilmesi amacıyla yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendiren Enstitü Başkanı Ateş, “Dil düşüncenin ürünü olduğu için, bir dil öğrenildiği zaman o dilin felsefesi de öğrenilir. 2009 yılından beri faaliyete geçirilen 57 kültür merkezimizde Enstitümüzün dört temel sacayağından biri Türkçe öğretimidir. Kültür merkezlerimiz dışında ise dünyanın dört bir yanından çevrimiçi dil öğretim hizmeti veren Türkçe Öğretim Portali ile şu anda 200 bini aşkın kişi Türkçe öğreniyor.” ifadelerini kullandı.

Enstitünün, Kültürel Diplomasi Akademisi kapsamında yürüttüğü “Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı” ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ateş, bir yıl içerisinde kültür sanat alanında 1000’den fazla faaliyetinin gerçekleştirildiğini aktardı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Kültürel Diplomasi Akademisi ile Türkiye’nin birikimini teorik ve uygulamalı eğitim ile vereceğiz. Uygulamalı eğitimde amacımız Türkiye olarak bugünün anlayışına ve insanına uygun çalışmalar yapmak ve empati yeteneğimizi sanatla buluşturmak.”

Enstitü Başkanı Prof. Dr Ateş, terör ve savaş mağduru sığınmacılar için Enstitü tarafından sağlanan imkânları hakkında bilgiler de verdi. Ateş, “Yunus Emre Enstitüsü olarak Suriyeli göçmenlerin yoğun olduğu okullara Türkçe sınıfları açıyor ve eğitim materyallerinden eğitmen eğitimine kadar her konuda destek veriyoruz. Türkçenin barış ve sevgi dili olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.