Fas'ta Engelli Bireylere Özel İftar Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin Rabat Büyükelçiliği himayesinde Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile 6. Muhammed Ulusal Engelliler Vakfı iş birliğinde engelli bireyler için iftar programı düzenlendi.

Türkiye’nin Rabat Büyükelçiliği konutunda 16 Nisan 2022 tarihinde düzenlenen programa yaklaşık 100 engelli ve refakatçileri ile engelli bireylere yardım ve rehabilitasyon alanında çalışanlar katıldı.

İftar programına Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan, Rabat Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ensar Fırat, 6. Muhammed Engelliler Vakfı Müdürü Halid Binhassan, Azerbaycan, Kazakistan ve Pakistan gibi birçok ülkenin büyükelçisi ile diplomatik misyon temsilcileri de iştirak etti.

ENGELLİ BİREYLER TOPLUMLA KAYNAŞTIRILIYOR

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Büyükelçi Doğan konuşma yaptı, Faslı sanatçı Yusuf Lebib tarafından Türk Tasavvuf ve Endülüs müziğinden eserler ile ilahiler seslendirildi.

Rabat Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Fırat, 6 yıl önce engelli bireylere yönelik iftar programları düzenlemeye başladıklarını söyledi. Fırat, bu iftarla engelli bireylerin toplumla kaynaştırılmasına Yunus Emre Enstitüsünün de katkıda bulunmaya çalıştığını kaydetti.

Program, Fas ve Türk mutfağından yemeklerin sunulmasıyla sona erdi.

 

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...