Fransa’da Çocuklara Yönelik Etkinlikler Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Fransa’da, Paris Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği iş birliğinde 15-18 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen “Karagöz ile Hacivat ve Nasrettin Hoca” adlı etkinlik serisine çok sayıda Türk ve Fransız çocuk katıldı.

Paris Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından Fransa’da 2 okul dâhil olmak üzere toplam 7 farklı yerde “Karagöz ile Hacivat ve Nasrettin Hoca Etkinlikleri” düzenlendi.

Millî ve manevi değerleri bir araya getiren etkinlikler, Türkçe ve Fransızca yapıldı.

Etkinliklere katılan 2 bin Türk ve Fransız çocuk, aileleriyle birlikte geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz ile Hacivat ve hikâyeleriyle ünlü Nasrettin Hoca’nın serüvenlerini izleme fırsatı buldu.

Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’nin kültür mirasını gelecek nesillere aktarma hedefi doğrultusunda yapılan etkinlikler, Fransız çocuklara Türk kültürünü ve eğlence geleneğini tanıtma fırsatı da sundu.

Paris Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından Türk kültürünü Fransa genelinde tanıtmak, Türkiye’nin kültürel mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak ve kültürel etkileşimi artırmak amacıyla bu tür etkinliklerin düzenlenmeye devam edeceği belirtildi.