Gambiya Yükseköğretim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ile Afrika arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve muhtelif alanlarda eş güdümün sağlanmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Gambiya Yükseköğretim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Prof. Pierre Gomez ve beraberindeki heyet tarafından Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ziyaret edildi.

Enstitünün Ulus’taki tarihî binasında 3 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen ziyarette, Yunus Emre Enstitüsünün başta Afrika kıtası olmak üzere dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği kültürel diplomasi, eğitim diplomasisi ve bilim diplomasi faaliyetleri ile büyük ölçekli projelerinin yer aldığı bir sunum yapıldı.

Görüşmede Yunus Emre Enstitüsü ile Gambiya Üniversitesi arasında muhtelif alanlarda yapılabilecek olası iş birlikleri ele alındı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş tarafından Gambiya Yükseköğretim, Araştırma, Bilim ve Teknoloji Bakanı Prof. Pierre Gomez’e “Otuz Sekiz Dilde Afrika Atasözleri Seçkisi 1” ve “Otuz Sekiz Dilde Afrika Atasözleri Seçkisi 2” kitapları hediye edildi.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNÜN “OTUZ SEKİZ DİLDE AFRİKA ATASÖZLERİ” ESERİ

Otuz Sekiz Dilde Afrika Atasözleri Seçkisi adlı eser, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Ankara’da bulunan Afrika Büyükelçi Eşleri Derneği (ASHOM), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü başta olmak üzere muhtelif kurumların iş birliğiyle hazırlandı.

Eser, Afrika kıtasının Kuzey, Batı, Orta, Doğu ve Güney Afrika olmak üzere beş farklı bölgesinin 54 ülkesi arasından 18 ülkenin 38 ulusal dilinde bin 500’ün üzerinde atasözünü barındırıyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Macaristan'da, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  iş birliğiyle "Gurbetçi...

Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesinde 92.2 frekansında 2019 yılında yayın hayatına başlayan "Güvenli Bölge Radyosu", 5...