Girne’de Mevlana’nın Vuslata Erişinin 750. Yıl Dönümü Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, Uluslararası Final Üniversitesi ve Acapulco Otel iş birliğinde Girne’de “Mevlana’nın Vuslata Erişinin 750. Yıl Dönümü” adlı program düzenlendi.

Programa, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdullah Aktaş ile davetliler katıldı.

“Mevlana, yüzlerce yıl boyunca hoşgörünün, iyiliğin, barışın ve kardeşliğin sembolü oldu”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, anma programında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılının Hazreti Mevlana’nın vuslata erişinin 750. seneidevriyesi olduğunu hatırlatarak “Hazreti Mevlana, büyük bir mutasavvıf, düşünür, âlim ve gönül insanı olarak yüzlerce yıl boyunca hoşgörünün, iyiliğin, barışın ve kardeşliğin sembolü oldu. Yaşantısıyla hepimize yol gösterici bir rehber olan Hazreti Mevlana’nın eserleri, yüzyıllar sonra yine aynı heyecan ile okunuyor;  düşünceleri ise asırları aşarak günümüze kadar ulaşıyor.” ifadesini kullandı.

Mevlana’nın söylediği bir sözü duymanın bugün bile insanların kalplerini titretmeye yettiğini anlatan Feyzioğlu, anma etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Mevlana’nın Vuslata Erişinin 750. Yıl Dönümü Programı, tasavvuf müziği konserinin ardından sema gösterisi ile sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....