Hartum’da Sudanlı Ressam Rua Kemal Sergisi Sanatseverle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Sudanlı ressam Rua Kemal'in yağlı boya eserlerinin sergilendiği "Hat" isimli sergi, Hartum Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) açıldı.

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu'nun açılışını 26 Haziran 2022 tarihinde yaptığı sergiye, Türk kurumlarının temsilcileri, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.

Kemal, açılışın ardından yaptığı açıklamada, "Sakin ortamlarda çizmeyi tercih ediyorum. Boya çeşitlerinin hepsini seviyorum ama en sevdiğim ve kendimi bulduğum boya, yağlı boyalar. Bu sergide 23 resim var. Hemen hemen hepsi yağlı boya eserlerim." diye konuştu.

Genellikle birkaç resme aynı anda başladığını belirten Kemal, "Mesela beş resmin ana fikrini belirliyorum. Sonra tek tek boyamaya başlıyorum. Birinden sıkılırsam diğerine geçiyorum. Böylelikle bir haftada beş resmi tamamlayabiliyorum. Bu sergiye yaklaşık dört ayda hazırlandım." ifadelerini kullandı.

Kemal, Büyükelçi Neziroğlu'na katılımı ve Yunus Emre Enstitüsüne ev sahipliği için teşekkür etti.

"KÜLTÜR VE SANATLA HALKLAR ARASINDA BİR KÖPRÜ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Faruk Esen, dünyanın dört bir yanındaki diğer Yunus Emre merkezleri gibi kültür ve sanatı desteklediklerini ve bu etkinliklerle halklar arası bir köprü oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Türkçe derslerinin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık verdiklerini belirten Esen, "Bu sene başından itibaren yerel paydaşlarımızla her ay bir veya iki defa kitap tanıtım programı yapıyoruz. Bugün de kültürün önemli unsurlarından biri olan resim sergisine ev sahipliği yapıyoruz. Sudanlı ressam Rua Kemal'in yağlı boya levhalarını merkezimizde sergiliyoruz." diye konuştu.

Sergi 30 Haziran 2022 Perşembe gününe kadar gezilebilecek. 

 

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) tarafından düzenlenen EUNIC Müzik...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...