I. Milletlerarası Kafkas Türkologları Çalışma Toplantısı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Türk Dil Kurumu iş birliği ile düzenlenen I. Milletlerarası Kafkas Türkologları Çalışma Toplantısı başlıyor.

İstanbul Sura Hotel’de, 28-29 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak olan çalışma toplantısına Kafkas ülkeleri ve Türkiye Üniversitelerinin Türkoloji Bölümlerinden 50’ye yakın Türkolog katılacak.

Dışişleri Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yönetici ve uzman düzeyinde katılımların olacağı toplantıda, iki gün boyunca Kafkas Türkoloji’sinin meseleleri değerlendirilecek.

Programın ilk gününde Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurumlarının Dünya ve Kafkas Türkoloji’sine katkıları anlatılacak; öğleden sonra yapılacak olan bölge oturumlarında ise Kafkas Türkologlarının Türkoloji Bölümlerinin sorunları ile ilgili düşüncelerini ilgili kurumlarla istişare etmeleri sağlanacak. Programın akademik kısmı olan ikinci gün, bölge ve genel değerlendirme raporlarının sunulması ile son bulacak.

Programın kültür gezisi kapsamında sempozyum misafirleri Marmaray ile Üsküdar’a geçirilerek panaromik İstanbul turu yaptırılacak; ardından Tarihi Yarımada’da bulunan kültür mekânları uzman rehberler eşliğinde gezdirilecek.