İstanbul’un Ruhu Birleşik Krallık’ı Sardı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün gerçekleştirdiği programlarla Türk müziği, Londra ve Manchester’da yankılandı.

Londra Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Manchester Başkonsolosluğu iş birliğinde, Türk Hava Yolları ve Birleşik Krallık Türkiye Kültür ve Turizm Ofisinin katkılarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında 11 Kasım 2023 tarihinde Londra ve 13 Kasım'da ise Manchester’da “İstanbul’un Ruhu” adlı konser düzenlendi.

Londra Earth Theatre ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk konserde, T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş tarafından Cumhuriyet’in 100. yıl dönümüne ilişkin protokol konuşması gerçekleştirildi.

Manchester Katedrali’nde düzenlenen ikinci programda ise T.C. Manchester Başkonsolosu Seyfi Onur Sayın ve Manchester Yüksek Şerifi Mary-Liz Walker JP DL tarafından konuşmalar yapıldı.

Türkiye’nin Önde Gelen Virtüözleri “İstanbul’un Ruhu”nu Londra ve Manchester’a Taşıdı

Türkiye’nin müzik mirasının birbirinden özel eserlerle bir araya getirildiği konserde,  Türkiye’nin önde gelen virtüözlerinden kanunda Göksel Baktagir, udda Yurdal Tokcan, kemençede Derya Türkan ve perküsyonda ise Bülent Elmas bir araya geldi.

Abdülkadir Meragi, Sultan III. Selim, Tanbûri Cemil Bey gibi bestecilerin ölümsüz eserlerinin dinleyiciyle buluştuğu konserde ayrıca Göksel Baktagir ve Yurdal Tokcan’a ait eserler de icra edildi.

Birleşik Krallık’ın Dört Bir Yanından Yabancı Misyon Şefleri ve Müzikseverler Katıldı

Londra ve Manchester’da düzenlenen programlara diplomatlar, yabancı kurumların temsilcileri, iş adamları, sanatçılar ile Edinburgh, Newcastle, Leeds, Liverpool, Leicester, Stockport gibi uzak bölgeler de dâhil olmak üzere Birleşik Krallık’ın dört bir yanından çok sayıda müziksever katıldı.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...