Kahire Yunus Emre Enstitüsünde “Mısır’daki Türk Eserleri” Konferansı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ve Mısır’ın müşterek tarihî unsurlarına yer verdiği konferans serisi kapsamında “Mısır’daki Türk Eserleri” adlı etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikte Antik Eserler Uzmanı Dr. Wala Eddin Badevi, Sinan Paşa Cami, Hadim Süleyman Paşa Cami ve benzeri Kahire’deki önde gelen Türk eserleri, Türk mimarisinin özellikleri ve Türk mimarisine yansıtılan Türk sanatları hakkında sunum yaptı.

Etkinliğe, Kahire Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Emin Boyraz, Enstitü kursiyerleri ve davetliler katıldı.

Dr. Wala Eddin Badevi, “Mısır’da Memlük Dönemi ve Osmanlı Dönemi’ne ait çok sayıda Türk eseri bulunmakta ve hâlâ güzelliğini korumaktadır. Bu eserlerden biri, 1528 yılında yapılan ve Kahire’nin ilk Osmanlı camisi olarak kabul edilen Süleyman Paşa Cami’dir. Tarihsel ve sanatsal özelliklerinden dolayı Mısır Devleti tarafından ilgi gören bu cami, 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından hizmete yeni açıldı. Caminin minare ve kubbe şekillerinden caminin içinde kullanılan İznik çini sanatına kadar her yerinde Osmanlı mimarisinin özelliklerini görebiliriz.” ifadesini kullandı.

Soru-cevap bölümünün ardından Enstitü Koordinatörü Emin Boyraz’ın Antik Eserler Uzmanı Dr. Wala Eddin Badevi’ye teşekkür belgesini takdim etmesiyle etkinlik sona erdi.

Kültürel Etkileşime Zemin Oluşturuluyor

Kahire Yunus Emre Enstitüsü, 2010 yılından itibaren Türkiye’yi ve Türkiye’nin eşsiz kültürel değerlerini geniş kitlelere tanıtmak, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerde kültürel bir köprü olmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerle çok sayıda Mısırlıyı bir araya getirmeye devam ediyor.

Diğer Etkinlikler

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...