Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı Başlıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, kültürel diplomasi alanındaki akademik birikimini ve uygulama tecrübelerini paylaşmak ve Türkiye'nin kültürel diplomasi potansiyelini geliştirmek amacıyla "Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı" gerçekleştirecek.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, NATO ve Yunus Emre Enstitüsü gibi pek çok ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinde çalışmak isteyenlere büyük fırsatlar sunan eğitim programında, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Alev Alatlı, E. Büyükelçi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Paulino Toledo, Leyla İpekçi, Ömer Tuğrul İnançer ve Ayşe Böhürler gibi Türkiye'nin kültürel diplomasi pratiklerine yön veren uzmanlar eğitim vericek.

Türkiye'nin kültürel diplomasi pratiğini inceleyerek Türkiye'ye özgü entelektüel arka planın kültürel diplomasiye yansımalarını değerlendirme imkânı sunan program kapsamında yapılacak atölye çalışmalarıyla katılımcılar, öğrendiklerini uygulama ve projeye dönüştürme şansına da sahip olacak.

Ulusal ve uluslararası arenada kültürel diplomasi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak, bu alanda akademik veya profesyonel olarak çalışma yapmak ve Türkiye'nin kültürel diplomasi potansiyeline katkıda bulunmak isteyen herkes programa başvuru yapabilecek.

Seminer, söyleşi, panel, atölye ve eğitim odaklı farklı etkinliklerle zenginleştirilmiş programa 15 Şubat'a kadar başvuru kabul edilecek. 2 Mart'ta İstanbul'da başlayacak eğitim programı, 3 ay boyunca hafta sonları gerçekleştirilecek.

Sınırlı sayıda kontenjana sahip programla ilgili detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için kda.yee.org.tr adresi ziyaret edilebilir.