Londra’da Türk Kültür Gecesi ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması 

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 24 Kasım 2023 Cuma akşamı, 2022-2023 Güz Dönemi Türkçe kursu öğrencileri için birbirinden renkli ve heyecan dolu bir "Türk Kültür Gecesi"ne ve öğretmenler için unutulmaz bir 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasına ev sahipliği yaptı. Etkinliğe, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe öğretmenleri ve kayıtlı Türkçe kursu öğrencileri büyük bir coşkuyla katıldı. 

Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş ve Türkçe Eğitim Koordinatörü Dr. Hadra Kübra Erkınay Tamtamış’ın  açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Türkçe öğrencileri Iman Tarapuri ve Christina Magdelana Ionita'nın enerjisiyle renklendi. 

Gecede Türkçe kursu öğrencileri, sahneye çıkarak muhteşem performanslar sergiledi. C2.1 öğrencisi Samuel Jenkins, "İstanbul’da 29 Ekim Coşkusu ve Kutlamaları" sunumuyla seyircileri büyülerken, C1.2 öğrencisi Haluk Hakkı Yunus Emre'nin duygusal şiiri "Kalanlara Selam Olsun" ile duygusal bir atmosfer yarattı. A1.2 öğrencisi Jillan Hussein ise Ümit Yaşar Oğuzcan’ın etkileyici "Beyaz Güvercin" şiirini özenle okudu. 

John Sarı ve Sevil Sarı, duygusal anılarını paylaştıkları "Düğünümüz ve Kına Gecesi Anılarımız" adlı sunumlarıyla salona duygu dolu anlar yaşattı. B1.2 öğrencisi Wiem Bejaoui ise enerjisini "Dandini Dandini Dastana" ninnisiyle gösterdi. B2.1 öğrencisi Oscar Selim Jantti ise sahneyi adeta ateşe verdi, "Drama Köprüsü" şarkısı ve "İzmir Marşı" ile herkesi coşturdu. Gecede fıkralar ve oyunlarla geçen bu özel anlar, unutulmaz bir gece yaşanmasını sağladı. 

Şevket Yiğit adlı öğrencinin geleneksel Türk halk oyunu "Zeybek" performansı salonu adeta büyüledi. 24 Kasım'ın öğretmenler günü olması sebebiyle öğrenciler, tüm yıl boyunca kendilerine Türkçe öğreten öğretmenlerine minnettarlıklarını "Öğretmenim Canım Benim" şarkısıyla dile getirdiler. 

Türk mutfağından enfes lezzetlerin sunulduğu ikramlarla gece daha da renklendi. Tüm öğrenciler ve öğretmenler, hatıra fotoğrafları çektikten sonra, Türk halk oyunlarıyla dolu bu unutulmaz geceyi coşkuyla tamamladı. Türk Kültür Gecesi, öğrencilerin Türkçe bilgi ve becerilerini sergilemeleri, sınav öncesinde moral ve motivasyon kazanmaları, sosyalleşmeleri ve Türk kültürünü daha yakından tanımaları adına muazzam bir fırsat sunuyor! 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....