Londra’da Türkçe Kursu Sertifika Heyecanı Yaşandı

Yazıcı-dostu sürüm

Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen Türkçe kurslarını tamamlayan öğrenciler, 29 Haziran 2015 Pazartesi günü gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldılar.

Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki dönem halinde gerçekleştirilen Türkçe kurslarında 2014-2015 döneminde yaklaşık 200 öğrenci eğitim gördü. Alanlarında uzman ve deneyimli okutmanlar tarafından verilen ve çeşitli etkinlikler ve etkileşimli yöntemlerle desteklenen Türkçe kurslarında dönem sonu itibariyle başlangıç ve orta düzey kurslarının son bölümünü başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazandı. Avrupa Dil Portfolyosu’na göre A1, A2, B1 ve B2 düzeylerinde eğitim alan ve gerçekleştirilen sınavları başarıyla tamamlayan bu öğrenciler sertifikalarını T.C. Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Basın Ataşesi Emin Tuğrul, Eğitim Müşaviri İmdat Pekdemir ve Enstitü Müdürü Mehmet Şen’in elinden aldılar.

Törende bir konuşma yapan T.C. Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde devam eden Türkçe kurslarında dair “Burada çok güzel bir aile ortamı var ve burada eğitim alan öğrencilerimiz de ailemizin üyeleri arasına katıldılar” dedi.

Yorulmazlar ayrıca Merkez’de verilen kaliteli Türkçe eğitiminin ülkemiz dil ve kültürünün dışa açılımına ve bu kurslarda eğitim gören farklı milletlerden çok sayıda öğrenci arasındaki kültürel iletişimin kuvvetlenmesine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Törende kursa ve Türkçe öğrenme deneyimine dair düşüncelerini paylaşan öğrenci Francesco Lo Bello ise “Hepimizin Türkçe kurslarına katılma nedenimiz farklı. Fakat buradaki samimiyet hepimizi bir noktada birleştirdi. Türkçe öğrenirken dönem boyunca çok eğlendik ve çok keyif aldık. Bunun için öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Londra’da 5 yıldır düzenlenen ve yoğun ilgi gören yabancı dil olarak Türkçe kurslarının Eylül ayında başlatılacak olan yeni kurları için ayrılan kontenjanlara ilgi ise şimdiden oldukça yoğun. Farklı ülke, yaş ve mesleklerden farklı ilgi alanlarına sahip insanları bir araya getiren kurslar önümüzdeki dönemde de kültürel etkileşimin güçlenmesine ve Türkçenin çok-kültürlü bir dünya şehri olan Londra’da ilgililere ulaşmasına imkân sağlayacak.