“Makedonya’da Osmanlı’nın Kültürel Etkileri" Sergisinin Sonuncusu Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, 03 Mart 2016 tarihinde "Makedonya’da Osmanlı’nın Kültürel Etkileri” sergilerinin sonuncusunu gerçekleştirdi.

Üsküp Türk Çarşısı’ndaki Çifte Hamam’da, Makedonya Müzesi Görevlisi Daniela Nikolova’nın küratörlüğünde gerçekleşen sergi, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Kumanova Müzesi ve Makedonya’daki diğer müzelerle ortaklaşa açıldı.

2014 ve 2015 yıllarında, aynı başlık altında iki kez açılan serginin üçüncü ve son ayağını teşkil eden faaliyette bu kez Makedonya’nın Üsküp dışındaki müzelerinde yer alan aksesuarlar ve sanat objelerinin değerli örnekleri katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Serginin açılış törenine T. C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat, Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicuddin Şehabi, Halkbank Ad Skopje İcra Kurulu Başkanı Necdet Palakçı, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, sivil toplum teşkilatları temsilcileri, akademisyenler, idari amirler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konukları selamlayan Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yard. Doç .Dr. Mehmet Samsakçı, iki yıl önce başlayan bu projenin, Osmanlı medeniyetinin bir inşa ve ihya medeniyeti olduğunun vurgulanması ve ispatı anlamına geldiğini belirterek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergi, 13 Mart 2016 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.