Moskova’da Türkiye Temalı Resim ve Fotoğraf Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Rusya’nın başkenti Moskova’da “Türkiye” temalı resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı anısına, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının “Türkiye Yüzyılı” temalı fotoğraflarının ve Art Vue-Moskova Sanatçılar Grubu’nun “Türkiye’den Deniz Manzaraları” konulu resimlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa T.C. Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç’in yanı sıra T.C. Moskova Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Hacı Murat Terzi, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Ülker katıldı.

Rusya’daki Profesyonel Sanatçılar Birliği üyelerinden Nataliya Vokina ile Natalya Sıcyova ve çok sayıda davetlinin yer aldığı etkinlikte, Rus ressamlara sertifikaları takdim edildi.

Serginin açılışında konuşan Moskova Büyükelçisi Bilgiç, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına düzenlenen sergide olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek “Burada Türkiye’nin güzelliklerini kıymetli Rus sanatçıların gözünden görme imkânı bulacağız. Bu tablolar, Türkiye’nin benzersiz doğası, tarihi ve kültürünün sadece tuval üzerinde değil aynı zamanda Rus dostlarımızın kalplerinde de bir iz bıraktığının en güzel göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Sergide ayrıca T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü vesilesiyle derlediği özel fotoğrafların da yer aldığına dikkati çeken Bilgiç, bu etkinliğin Türkiye ile Rusya arasındaki dostluk köprülerini daha da sağlamlaştıracağını vurguladı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ülker ise serginin önemine işaret ederek “Cumhuriyet’in 100. yılına adanmış etkinliğin, Rusya ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin çok önemli bir nişanesi olduğunu vurgulamak isterim. Gelecek dönemde de 35 ressamın 94 eserinin yer alacağı 3 sergi düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.