Pekin'de Çinli Çocuklar için Yaratıcı Resim Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Çin'in başkenti Pekin'deki Yunus Emre Enstitüsünde Çinli çocukların katıldığı yaratıcı resim atölyesi gerçekleştirildi.

Türk sanatçı Kübra Müjde Braun'un eğitmenliği üstlendiği atölye çalışmasında çocuklar, uygulama için dağıtılan resim kağıtlarına yaptıkları çizim ve boyamalarla kendi eserlerini üretme imkanı buldu.

"Evcilleşmemiş Çizgiler" başlıklı atölye çalışmasında çocuklar, yuva, aile, güzellik ve çirkinlik gibi kavram ve duyumları resim yoluyla ifadeye teşvik edildi.

Koleksiyon Müzede Sergilenecek

Projenin hazırlayıcısı Müjde, atölye çalışmasıyla farklı milletlerden çocuklarla resimler yaparak eserlerden koleksiyon oluşturup uzun vadede müzede sergilemeyi amaçladıklarını belirtti.

Çalışmanın aynı kavramların farklı milletlerden çocuklar tarafından nasıl deneyimlendiğine ve resim yoluyla nasıl ifade edildiğine odaklandığını anlatan Müjde, "Ev, yuva, aile, güzellik ve çirkinlik gibi soyut ve somut kavramları, farklı milletlerden çocuklarla birlikte, benzerliklerini ve farklılıklarını kıyaslayarak, her çocuğun kendi kültürü, yaşam biçimi ve özgün çocuk algısıyla resme yansıtmasını deneyimliyoruz." dedi.

"İki kültür arasında köprüler kurmaya devam edeceğiz”

Etkinliği organize eden Pekin Yunus Emre Enstitüsünün Koordinatörü Ali Oğuzhan Yüksel de merkezin faaliyete geçtiği 2021'den bu yana Türkiye'nin ve Türk kültürünün tanınırlığını artırmak için ilkokul çocuklarından başlayarak üniversite öğrencileri ve yetişkinlere kadar Çin toplumuna hitap eden etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Resim atölyesinin Çinli çocukların ilgisini çektiğini gözlemlediklerini, faaliyetin anlamlı bir kültürel değişime vesile olduğunu dile getiren Yüksel, "İki kültür arasında köprüler kurmaya devam edeceğiz." dedi.

 

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) tarafından düzenlenen EUNIC Müzik...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...