Rabat Yunus Emre Enstitüsünden Bakan Özhaseki'ye Teşekkür Plaketi

Yazıcı-dostu sürüm

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP22) için hazırlanan Türkiye Delegasyon Ofisi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından açıldı.

Açılışta düzenlenen törene ayrıca Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Ak Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye İklim Değişikliği Baş Müzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ve COP22’de görev alan Türk heyeti katıldı.

Açılışta yer alan Rabat Yunus Emre Enstitüsü standında AA muhabirine açıklama yapan Özhaseki, “Bütün dünya ülkelerinin rağbet ettiği ve nerdeyse tamamının katıldığı çok geniş kapsamlı yapılan bu toplantıda, Yunus Emre Enstitüsü standını açtık. Türk heyeti tarafından hazırlanan standımıza büyük ilgi var. Burada iklim değişikliği ile ilgili müzakereler yapılıyor, bizim de Türkiye olarak bir takım iddialarımız, beklentilerimiz ve taleplerimiz var bu konuları gündeme getirmek için yaklaşık 75 kişilik bir ekiple temsil ediliyoruz. Birçok bakanlığımıza ait arkadaşlarımız burada, ayrıca resmi kurumların haricinde özel sektörden birçok temsilci burada yer alıyor. Biz de bakanlık olarak COP22’de çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Bakan Özhaseki’ye Teşekkür Plaketi

Konferanstaki ikili görüşmelerden sonra Özhaseki, Türkiye standında Ebru ve Hüsnühat çalışmalarına katılarak sanatçı Yrd. Doç. Dr Şemseddin Ziya Dağlı ve Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan’ı tebrik etti.

Bakan Özhaseki, Rabat Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ensar Fırat’la görüşüp Enstitünün Fas’taki eğitim ve kültürel faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nın kapanış programında Enstitü Müdürü Fırat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür plaketi sundu.