Salı Buluşmalarında “Türkçenin Güncel Sorunları” Ele Alındı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü çalışanları için her salı düzenlenen eğitim ve seminer toplantılarına Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin’i davet etti. Çevrim içi düzenlenen seminerde Türkçe’nin güncel sorunları masaya yatırıldı.

 

Dünya genelinde her geçen gün Türkçe öğrenimine artan ilgiyi karşılamak adına faaliyetlerini çok yönlü sürdüren Yunus Emre Enstitüsü kendi bünyesinde de gelişim ve ilerlemeye önem veriyor. Yunus Emre Enstitüsü, pandemi sürecinde personelinin mesleki gelişimine haftalık olarak düzenlediği “Salı Buluşmaları” ile katkı sağlıyor. 

 

Dünyanın dört bir yanındaki Yunus Emre Enstitülerinde görev yapan personeller her salı Türkçe Öğretim ve Türkoloji Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim ve seminerlerde bir araya gelerek Türkçe dil bilgisi, Türk dilindeki soru ve sorunlar, çevrim içi eğitim süreci, modern teknik ve yöntemler üzerine bilgi birikimlerini artırıyor.

 

PROF. DR. GÜRER GÜLSEVİN KONUK OLDU

 

İkincisi düzenlenen “Salı Buluşmalarına” bu hafta Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin konuk oldu. 

 

01 Aralık Salı günü saat 12.00’de çevrim içi olarak gerçekleştirilen seminerde “Türkçenin güncel sorunları” ele alındı.

 

Türkçe Öğretim ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu’nun açış konuşmalarının ardından Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin konuşmalarında, Türkçedeki eklere, kelime dizimine, fiil çekimlerine, zamanlara, kiplere ve bunların günümüzdeki kullanımları konularına değindi.

 

Prof. Dr. Gürer Gülsevin’in Türkçenin güncel sorunlarına ışık tutan bilgiler verdiği seminerin sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.