Sanal Türk Kahvesi Etkinliğinin Onuncusu Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Washington Yunus Emre Enstitüsü, 6 Ağustos 2021 tarihinde 10. Sanal Türk Kahvesi Etkinliğine ev sahipliği yaptı. Türk kültürüne ilgi duyan yaklaşık 20 davetli, etkinlikte Türk kahve kültürüne dair değerli bilgiler edindi. Etkinlikte katılımcıların bu kültür hakkında öğrendiklerini sınamak için keyifli bir yarışma da düzenlendi.

TÜRK KAHVE KÜLTÜRÜNÜN TARİHİ

Türk kahve kültürünü meraklılarına aktarmak için belirli aralıklarla gerçekleşen Sanal Türk Kahvesi Etkinliği, dört bölüm hâlinde düzenlendi. Etkinlik için sanal toplantı odasına giren katılımcılar, öncelikle Washington Yunus Emre Enstitüsü görevlileri tarafından karşılandı. Program, katılımcıların Türk kahve kültürüne dair temel bilgileri öğrendiği misafir odasında başladı. Enstitünün Halkla İlişkiler Asistanları katılımcılara Türk kahvesinin tarihî ve sosyal yönünü anlattı. Bu bilgilendirmenin ardından katılımcılar sanal mutfağa girdi.

TÜRK KAHVE KÜLTÜRÜNÜN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENDİLER

Etkinlikte katılımcılara Türk kahvesinin İstanbul’dan Şanlıurfa’ya kadar birçok bölgede farklı şekillerde hazırlanıp sunulabildiğine dair bilgiler aktarıldı. Ardından mutfakta misafirler iyi bir Türk kahvesi pişirmek için kullanılan yöntemi öğrendi. Sanal mutfaktaki deneyimin ardından düzenlenen sohbette misafirler, Türk kahvesine dair deneyimlerini anlattı ve merak ettikleri konular hakkında sorular sordu. Etkinlikte düzenlenen yarışmanın kazananına Türk kahvesi seti hediye edildi. Program, katılımcıların toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), "Türk Dünyasının Kültürel Mirası Gagavuz Diyarı" projesini "Dede Korkut" ve...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...