"Sudan-Türkiye Müzikleri Gecesi"nde İki Ülkenin Sevilen Parçaları Seslendirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Sudan-Türkiye Müzikleri Gecesi”nde Sudanlı genç sanatçılar, iki ülkenin sevilen parçalarını seslendirdi.

4 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen etkinliğe, T.C. Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Hartum Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdullah Yegin, Türk kurumlarının temsilcileri, misyon şefleri ile Türk ve Sudanlı müzikseverler katıldı.

TÜRK KÜLTÜRÜ SUDANLILARLA BULUŞUYOR

Hartum Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Abdullah Yegin yaptığı açıklamada, “Sudanlı genç sanatçıların icra ettiği eserlerle Türkiye ve Sudan’ın sevilen eserlerini müzikseverlerin beğenisine sunduk. Bu etkinliğimizde Sudan halk şarkıları ve Türk halk müziği eserlerini daha modern ve gençlerin daha çok seveceği bir konseptle sunmayı tercih ettik.” ifadelerini kullandı.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ KÜLTÜREL ETKİLEŞİMİ ARTIRACAK FAALİYETLER DÜZENLENİYOR

Etkinliğe yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Yegin, Hartum Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk kültürünün, sanatının ve edebiyatının Sudanlılarla buluşturulmasının yanı sıra Sudan’ın kültürel zenginliklerinin yer aldığı faaliyetler de gerçekleştirilerek iki ülke arasındaki kültürel etkileşimi artıran etkinlikler düzenlediklerinin altını çizdi.

Sudan-Türkiye Müzikleri Gecesinde Sudan halk şarkılarının yanı sıra “Yunus”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Geçti Dost Kervanı” ve “Deriko” başta olmak üzere Türk halk müziğinden seçkin eserler seslendirildi.