Sudanlı Çocuklar, Kendi Resimlerini Sergiledi

Yazıcı-dostu sürüm

Sudan’ın başkenti Hartum’da 11-15 yaş arasındaki çocuklarına yönelik resim kursu düzenlendi.

Hartum Yunus Emre Enstitüsünde 11 Kasım-4 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşen 4 haftalık kursta, Sudanlı ilkokul ve ortaokul öğrencileri, resim sanatının farklı dallarında yeteneklerini geliştirirken yeni dostluklar da kurdular.

Esra Babikir’in eğitmenliğinde 4 hafta süren kursun kapanış töreninde çocuklar, katılım belgelerini aldı. Programda söz alan bir kursiyerin annesi Tahani Khalafla, kursla ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Khalafla konuşmasında, “Resim kursu başladığından bu yana çocuğumun okula ve ödevlerine olan ilgisi de arttı. Bu kursu çok seviyor. Kursa yetişmek için evdeki tüm görevlerini eksiksiz yapmaya başladı.” ifadelerine yer verdi.

Çocukların kurs boyunca yaptığı resimlerden oluşan bir de sergi açıldı. Enstitü binasında açılan resim sergisi 31 Aralık 2019 tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Diğer Etkinlikler

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunu...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...