Suriye Güvenli Bölge’ye Umudun Tohumları Ekiliyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Gezici Kültür Merkezi Projesi aracılığıyla Suriye Güvenli Bölge’nin Azez, Afrin ve El-Bab şehirlerinde çevre ve yeşil sevgisinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor.

T.C. İçişleri Bakanlığı himayelerinde, Yunus Emre Enstitüsü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Eğitici Valideler Derneği iş birliğiyle 2021 yılında Suriye Güvenli Bölge’de savaş mağduru çocuklara eğitim ve kültür alanlarında hizmet sunulması amacıyla hayata geçirilen “Gezici Kültür Merkezi Projesi” kapsamında bölgede ziyaret edilen okulların bahçelerine çeşitli meyve ağaçları dikiliyor.

Proje kapsamında Gezici Kültür Merkezi’nin ziyaret ettiği okullarda öğrencilere yönelik kültür ve sanat atölyelerinin düzenlenmesinin yanı sıra çevre ve yeşil sevgisinin vurgulandığı etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Atölyelerde öğrencilere ağaçların ekolojik sisteme katkısı başta olmak üzere farklı konu başlıkları altında çeşitli eğitimler verilerek çevre bilinci oluşturuluyor.

Gerçekleştirilen eğitimler ve atölye çalışmaları sayesinde Suriye Güvenli Bölge’deki genç nesil, hem Türkiye’nin kültürel unsurlarını keşfediyor hem de çevreye duyarlı bireyler olarak yetişiyor.

Gezici Kültür Merkezi Projesi ile 10 Binden Fazla Fidan Toprakla Buluştu

Suriye Güvenli Bölge’nin Azez, Afrin ve El-Bab şehirlerindeki okullarda yürütülen proje çerçevesinde günümüze kadar 10 binden fazla fidan toprakla buluşturuldu.

“Yunus Emre Enstitüsünün bölgede yaptığı faaliyetler bizim için çok kıymetli”

Azez Kefergan İlkokulu Müdürü Hasan Mustafa, Enstitünün Suriye Güvenli Bölge’de gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin “Yunus Emre Enstitüsünün bölgede yaptığı faaliyetler bizim için çok kıymetli. Enstitü tarafından bölgenin farklı şehirlerinde Türkçe öğretimi faaliyetleri ve kültür-sanat etkinliklerinin düzenlenmesinin yanı sıra özel faaliyetler de gerçekleştirilerek öğrencilerimize çevre konulu eğitimlerin verilmesi ve okul bahçelerimize meyve ağaçlarının dikilmesi bizi çok mutlu etti.” ifadesini kullandı.

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri (EUNIC) tarafından düzenlenen EUNIC Müzik...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal...