TABIP Yaz Bilim Akademisi  

Yazıcı-dostu sürüm

 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde hayata geçirilen Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABIP) kapsamında TABIP Yaz Bilim Akademisi düzenleniyor.

TABIP Yaz Bilim Akademisi, dünyanın her yerinden doğa bilimleri ve uygulamalı bilimler ile ilgilenen lisans ve lisansüstü öğrencileri Türkiye’de bir araya getiriyor.

Bilim ve teknoloji dünyasına ilk bakış açısı kazandırılmasının yanı sıra Türkiye’nin tanıtılması amacıyla hayata geçirilen bilim akademisi ile uluslararası öğrencilerin prestijli Türk şirketleriyle birleştirerek bilim ve bilginin küreselleşmesine katkı sağlanıyor. Program kapsamında, şirketler dünyanın her yerinden yeni yetenekler keşfetme fırsatı bulurken, öğrenciler de eğitimlere katılma ve Türkiye'nin önde gelen firmalarını tanıma şansına sahip oluyor.

Dünyanın her yerinden başvuruların alındığı Yaz Bilim Akademisi kapsamında hazırlanan program, özellikle doğa bilimleri ve uygulamalı bilimlerle ilgilenen 20 öğrenci için 3-4 haftalık teorik ve pratik eğitimler içeriyor.  

TABIP Yaz Bilim Akademisi ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.