Tanzanyalılar Âşık Veysel’in Türkülerini Söyledi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, UNESCO ve T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2023 yılının “Âşık Veysel Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle vefatının 50. yıl dönümünde Türkiye’nin kültürel mirasının önemli şahsiyetlerinden Âşık Veysel’i dünyanın farklı coğrafyalarında tanıtmaya yönelik faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Zanzibar Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’den bir sanatçının katılımıyla Âşık Veysel türkülerinin yer aldığı müzik dinletisi düzenledi.

3 Ekim 2023 tarihinde Zanzibar Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen etkinlikte, Halk Ozanı Bektaş Boyraz tarafından Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” ve “Kara Toprak” başta olmak üzere hafızalarda iz bırakan eserleri icra edildi.

Etkinlikte Âşık Veysel’in eserlerinin yanı sıra Yunus Emre’nin ilahilerini de seslendiren Halk Ozanı Bektaş Boyraz’a Enstitü kursiyerleri eşlik etti.

“Âşık Veysel’in türküleri derin anlamlar içeriyor”

Enstitü kursiyerlerinden 60 yaşındaki Dr. Muhammed, bu kültürel etkinlik sayesinde Türk enstrümanlarından sazı öğrendiklerini ve Âşık Veysel’in türkülerinin derin anlamlar içerdiğini belirtti.

Kursiyerlerden Aişa, Enstitünün düzenlediği etkinliklerle Türkçe öğrenmenin yanı sıra Türk kültürünü yakından tanıdığını ve gerçekleştirilen her etkinlik ile Türkiye’nin kültürel zenginliklerine daha çok ilgi duymaya başladığını ifade etti. Aişa, Türkiye’nin eğitim imkânları dolayısıyla eğitimine Türkiye’de devam etmek istediğini söyledi.

Halk Ozanı Bektaş Boyraz, Zanzibar Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerinin gerek Âşık Veysel’in türkülerine gerekse Yunus Emre’nin ilahilerine eşlik etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Programda müzik dinletisinin ardından zengin Türk mutfağının lezzetleri ile Türk kahvesi ve çay ikram edildi. Türk kültürünün farklı perspektiflerinin tanıtıldığı etkinlik, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...