Türk Dünyası Opera Yıldızları Belgrad’da Buluşuyor!

Yazıcı-dostu sürüm

Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den opera alanında önemli isimler Belgrad’da gerçekleşecek “Türk Dünyası Opera Yıldızları” konserinde bir araya geliyor.

Ünlü Kazak aydını Abay’ın doğumunun 175. yılına ithafen Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan Büyükelçilikleri himayesinde, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy) ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde yapılacak konser 10 Şubat 2020 tarihinde Belgrad’ın en gözde opera merkezlerinden Zadužbina Ilije M. Kolarac’da sahnelenecek.

Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un da katılacağı konserde Türkmenistan’dan Rustam Rahmedov (piyanist), Azerbaycan’dan Farıda Mammadova (soprano), Kazakistan’dan Zhupar Gabdullına (soprano), Talgat Kuzenbayev (bariton) ve Perızat Turarova (dombıra) ile Türkiye’den Ahmet Baran (kanun) solist olarak sahne alacak.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...