Türk Filmleri Çocuklardan Büyük İlgi Gördü

Yazıcı-dostu sürüm

Almanya’nın Köln şehrinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Türk Filmleri Haftası” etkinlikleri Cinedom ve FilmForum'da gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği “Türk Filmleri Haftası”, 19-23 Haziran 2019 tarihleri arasında Köln’de 2’nci kez sinemaseverlerle bir araya geldi.

Köln Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde, Köln’ün prestijli sineması Cinedom ve Ludwig Müzesi'nde yer alan FilmForum'da gerçekleşen etkinliklerde Türk sinemasının öne çıkan filmleri izleyicinin beğenisine sunuldu.

Onur Tan’ın aile filmi “Bal Kaymak” ile açılışı yapılan etkinliğin ikinci gününde Selman Kılıçaslan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Bütün Saadetler Mümkündür” filmi izleyiciyle buluştu. Üçüncü günü çocuklara ayrılan etkinlikte "Rafadan Tayfa - Delhiz Macerası" ve "Kuklalı Köşk" filmleri gösterildi. Rafadan Tayfa filminin yönetmen ve yapımcısı İsmail Fidan ve Kuklalı Köşk filminin oyuncusu Kadir Çöpdemir ile yapımcısı Mustafa H. Öztürk, filmleri çocuklarla birlikte izledi. Gösterimin ardından çocuklarla sohbet eden konuklar, animasyon çocuk filmlerinin yurt dışında yaşayan Türk çocukların dil gelişimine sunduğu katkıya dikkat çekti. Filmi izleyen çocuklara günün hatırası olarak Rafadan Tayfa karakterlerinin yer aldığı kumaş çanta hediye edildi. Dördüncü gününde Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi’nin biyografi-dram türünde kaleme aldığı “Müslüm” filmiyle gösterimlere devam edilen etkinlikte izleyiciler, Can Ulkay’ın “Türk İşi Dondurma‘ filminin Almanya galasına katılma fırsatı yakaladı. Etkinliğin kapanışı ise yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın senaryosunu eşi Ebru Ceylan ve Akın Aksu ile yazdığı “Ahlat Ağacı” filmi ile yapıldı.