“Türk İşi Dondurma” Filminin Avrupa Prömiyeri, “Türk Filmleri Haftası” Kapsamında Londra’da Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirdiği “Türk Filmleri Haftası” projesi kapsamında, Londra’da “Türk İşi Dondurma” filminin Avrupa prömiyeri gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin açılış filmi olarak belirlenen Can Ulkay’ın yönettiği “Türk İşi Dondurma” filmi, sektör temsilcileri ve İngiliz basınına gösterildi.

Regent Street Cinema’da gerçekleşen gösterim sonrası, yönetmen Can Ulkay’ın yanı sıra başrol oyuncularından Will Thorp ile birlikte Carl Warthon, Marleen Mathews, James Farley ve Tristan Alexander’ın katılımlarıyla, FIBRESCI üyesi gazeteci Philip Bergson moderatörlüğünde bir söyleşi düzenlendi. Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin’in de katılımcılar arasında yer aldığı film, izleyenlerden tam not aldı.

“Türk İşi Dondurma” 24-30 Nisan 2019 tarihleri arasında Londra Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenecek “2. Türk Filmleri Haftası” kapsamında 28 Nisan Pazar günü Regent Street Sinema’da tüm sinemaseverlerle buluşacak.

Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sürdürdükleri gerçek bir hayat hikâyesinden esinlenilerek sinemaya uyarlanan tarihi-dram türündeki filmin senaryosu Gürkan Tanyaş’a ait. Besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu’nun müziklerine imza attığı filmin oyuncu kadrosunda Şebnem Bozoklu, Caner Kurtaran, Ali Atay, Alma Terziç ve Erkan Kolçak Köstendil de yer alıyor.

Yunus Emre Enstitüsünün Türk sinema sektörünün tanınması ve gelişmesine yönelik yürüttüğü faaliyetler kapsamında, Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla 100’e yakın Türk filmi, bu yıl 20 farklı dünya şehrinde sinemaseverlerle buluşacak.