Türk Mutfağının Lezzetleri Tanzanya’da Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in 100. yılında dünyanın dört bir köşesine Cumhuriyet’in mihenk taşı Türk kültürünü taşımaya yönelik çeşitli faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

Enstitünün Cumhuriyet’in 100. yılında açtığı ilk temsilciliği Zanzibar Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğretimi faaliyetlerinin yanı sıra kadim Türk kültürünün çeşitli unsurlarının tanıtıldığı etkinlikler düzenleniyor.

Zanzibar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk mutfağının lezzetlerinin tanıtılması amacıyla gastronomi etkinliği gerçekleştirildi. Türk mutfak kültürünün tanıtılmasının yanı sıra kültürel alışverişin gerçekleştirilmesi gayesiyle düzenlenen etkinlikte Tanzanya mutfağından yerel lezzetler de yer aldı.

Figen Aksoy’un eğitmenliğinde gerçekleştirilen gastronomi atölyesine katılan Zanzibarlı kursiyerler, yaprak sarmanın iç harcının hazırlanarak yaprakların sarılmasından mantının hamurunun açılmasına kadar Türk mutfağının lezzetlerinin hazırlanma süreçlerini tüm detaylarıyla öğrendi.

Atölyeye katılan kursiyerlerden Amina Abdala, atölyede yer alan tarifler içerisinde en çok yaprak sarmayı ve mantıyı beğendiğini belirterek bazı lezzetlerin hazırlanmasının zaman aldığını fakat Türk mutfağının çok farklı ve özel lezzetleri barındırdığını ifade etti.

Kursiyer Safa Masoud Ali, Türk mutfağının zenginliklerine hayran kaldığından bahsederek Tanzanya’da yemeği hazırlayan ve yemeğe gelen kişilere tek bir ifadenin kullanıldığını fakat Türkçede her durumun bir karşılığı olduğunu, yemek hazırlayan kişiye “Eline sağlık” ifadesinin kullanılmasının çok hoşuna gittiğini kaydetti.

Diğer bir kursiyer Michael Madafu, Türk mutfağına özgü yemeklerin hem görüntüsü hem de lezzeti itibarıyla dikkat çekici olduğunu söyleyerek “Bu etkinlikte, ilk kez deneyimlediğim Türk mutfağı lezzetleri için Zanzibar Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ediyorum.” dedi.

Zanzibar Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen Dr. Ali Hajı, gastronomi atölyesi ile Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Dr. Hajı, Türk yemeklerinin birbirinden lezzetli olduğunu ve Enstitünün Türkçe öğretim setlerinde yer alan diğer Türk yemeklerinin de tanıtılmasını arzu ettiğini belirtti.

Gastronomi atölyesinde hazırlanan çeşitli yemeklerin ve tatlıların ardından katılımcılara Türk kahvesi ile çay ikram edildi.

Zengin Türk mutfağının lezzetlerini ilk kez deneyimleyen Zanzibarlı kursiyerler, gastronomi atölyesinin düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek atölyenin tekrar gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini dile getirdiler.

Zanzibar Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Dr. Arif Edip Aksoy, Türkiye’nin kültürel mirasında mutfak kültürünün çok önemli bir yer edindiğinin altını çizerek “Atölye boyunca kursiyerlerimizle her yemeğin hazırlanması ve pişirilmesinde dikkat edilmesi gereken püf noktaları paylaştık.” değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Etkinlikler

Londra Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde, ünlü Türk mutfak uzmanı Özlem Warren'in yeni yemek kitabı "SEBZE: Türk...

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...