Türkiye ve Kazakistan Arasında "Kültür Merkezlerinin Kuruluşu ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma" İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Resmî ziyaret nedeniyle Türkiye’ye gelen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baş başa görüşmeleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (YDSK) üçüncü toplantısının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin mükemmel düzeye ulaşması için çabalarımızı yoğunlaştıracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin her alanda mükemmel düzeye ulaşması için önümüzdeki dönemde çabalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Kazakistan ile ikili iş birliğimizin yanında, Türk Konseyi’nin çalışmalarına da katkıda bulunma hususunda mutabakatımızı bir kez daha teyit ettik.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, Kazakistan’ın en yakın ve güvenli stratejik partnerlerinden biri”

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ise Türkiye’nin, Kazakistan’ın en yakın ve güvenilir stratejik partnerlerinden biri olduğunu kaydetti. Ortak tarih ve manevi zenginliklere dayanan iş birliğinin devam etmekte olduğunu söyleyerek bugünkü anlaşmaların iki ülke arasındaki iş birliğinin açık göstergesi olduğunu belirten Nazarbayev, Kazakistan ve Türkiye’nin iş birliğini her alanda geliştirmek için tüm potansiyele sahip olunduğunu dile getirdi.

Türkiye ile Kazakistan arasında 5 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen basın toplantı öncesinde Erdoğan ve Nazarbayev'in huzurunda iki ülke arasındaki 5 anlaşmanın imza töreni gerçekleştirildi.

Askerî, ekonomi, tarım alanlarında yapılan anlaşmaların yanı sıra iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğine önemli katkılar sağlaması amacıyla "Kültür Merkezlerinin Kuruluşu ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma" da imzalandı. Söz konusu anlaşma, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Arystanbek Mukmahemidiuly tarafından imza altına alındı.