Türkiye’deki Depremzedeler İçin Macaristan’da Yardım Etkinliği Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’de meydana gelen ve “yüzyılın en büyük felaketi” olarak tarihte yerini alan deprem felaketinin ardından depremzedelere destek olabilmek amacıyla yurt içinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde, Türk ve Macar sanatçıların eserlerinin satışa çıkarıldığı bir yardım etkinliği düzenlendi.

Yardım etkinliğinde Türk ve Macar sanatçılar tarafından hazırlanan ebru, İslam geometrisi çalışmaları, örgü, seramik ürünleri gibi eserler satışa sunuldu.

Depremzedelere yardım etmek için gerçekleştirilen etkinliğe, T.C. Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Aydoğdu, Türk ve Macar yardımseverler katıldı.

Etkinlikten elde edilen gelir, T.C. Budapeşte Büyükelçiliğinin Macaristan’da açtığı hesaba aktarılacak.

ENSTİTÜNÜN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA DÜZENLEDİĞİ YARDIM ETKİNLİKLERİ

Yunus Emre Enstitüsü, dünya çapında bulunan yurt dışı temsilciliklerinde Büyükelçilikler ve Başkonsoloslukların koordinasyonunda ayni yardımların toplanması, toplanan yardımların Türkiye’ye gönderilmek üzere hazırlanması, Türkiye’deki depremzedelere destek olabilmek adına yardım kampanyalarının düzenlenmesi, afetzede çocukların yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için deprem bölgesinde psikososyal destek faaliyetleri başta olmak üzere çok sayıda projeyi yürütmeye devam ediyor.

Diğer Etkinlikler

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...