“Türkiye’nin Bilimi ve Mobil Matematik Müzesi”

Yazıcı-dostu sürüm

Enstitümüzün Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlattığı Türkiye Bilimsel ve Akademik İş Birliği Projesi (TABİP) yaratıcı bireylerin yeni fikirlerini denemeleri ve genç bilim insanlarının birbirleriyle bağlantı kurmaları için farklı programlar düzenliyor.

Mobil Matematik Müzesi, genç ve yaratıcı bireylere ulaşmak için 1 Şubat 2018’de Ankara’dan yola çıkarak Avrupa’nın en kapsamlı matematik müzelerinden biri olan Aydın Tales Matematik Müzesi’nde konaklamıştır.

Yeni bilim insanları yetiştirmek ve matematiğin sosyal hayatla entegre edilerek öğretilmesi amacıyla yolan çıkan Mobil Matematik Müzesi, Enstitümüzün bilimsel projelerinden biridir.

Türkiye’deki geçici barınma merkezlerinde koruma altına alınan Suriyeli çocuklara yönelik başlattığımız proje ile 6-18 yaş aralığında yaklaşık 45 bin kişiye ulaşılacaktır.

Mobil Matematik Müzesi, otuz beş özel matematik formül istasyonuyla farklı bir gerçeklik deneyimi sunarak çocukların matematikle olan becerilerini geliştirmeye hedeflemektedir. Mobil Matematik Müzesi uzman eğitici kadrosuyla farklı programlar düzenlemektedir.

Dünyanın en büyük konteyner kenti olarak kabul edilen Adana’daki Sarıçam Geçici Barınma Merkezine konaklayan Mobil Matematik Müzesi,  Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman, Malatya ve Ankara’da da çocuklarla buluşacaktır.

TÜRKİYE BİLİMSEL VE AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ PROJESİ (TABİP)

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin bilimsel, akademik ve teknolojik alanda sahip olduğu imkân ve kapasiteyi dünyaya tanıtmak, etkileşim stratejileri oluşturmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan Türkiye Bilimsel ve Akademik İşbirliği Projesi (TABİP) ile bilim diplomasisi faaliyetleri icra edilmektedir.