Türkiye’nin ve Türk Kültürünün İlgi Uyandıran Unsurları Parislilerle Buluşturuldu

Yazıcı-dostu sürüm

Paris Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından medeniyetler şehri İstanbul’un göz alıcı fotoğraflarının yer aldığı sergiden Türkiye’nin mutfağının ve müziğinin tanıtıldığı etkinliklere kadar Türk kültürünün ilgi uyandıran unsurlarına yer verilen bir dizi faaliyet düzenlendi.

Enstitünün ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Enstitü Koordinatörü Dr. Celine Aydın, Paris YEE’nin düzenlediği Türkiye’nin Kültürel Diplomasisi Eğitim Programına katılan Uluslararası İlişkiler ve Politik Bilimler Fakültesinin (ILERI) öğrencileri, Paris YEE’nin Türkçe ve Türk sanatları kurslarına katılan kursiyerleri ile Türkiye’den basın mensupları olmak üzere çok sayıda kişi iştirak etti.

“Objektiflerin Gözüyle İstanbul Akşamı” fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan etkinlikte, uluslararası fotoğraf ödüllerine sahip olan Mehmet Aslan ve Murat Bakmaz’ın 50 eseri sergilendi. Sergide medeniyetler şehri İstanbul’un eşsiz güzelliğine ait birbirinden özel kareler yer aldı.

Enstitü Koordinatörü Dr. Celine Aydın, yaptığı konuşmada “Farklı medeniyetlerden izler taşıyan İstanbul’un ve Türk kültürünün zenginliklerinin tanıtılması amacıyla bu programımızı düzenledik. Enstitü olarak Türkiye’nin eşsiz kültürel unsurlarını Fransa’nın dört bir yanına taşımaya ve iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Koordinatör Dr. Celine Aydın, “İstanbul, bir şehir olmanın da ötesinde kültürler mozaiği ve buluşma noktasıdır. Bizler, bu fotoğraf sergisiyle İstanbul’un mimarisini, tarihini, insanlarını aslında İstanbul’un renklerini sizlerle paylaşmak istedik.” diye konuştu.

Dr. Aydın, Türkiye ve Fransa arasında kültürel etkileşime zemin oluşturulması gayesiyle Paris YEE tarafından geleceğin Fransız diplomatlarına yönelik düzenlenen “Türkiye’nin Kültürel Diplomasisi Programı” hakkında bilgilendirmede bulundu.

Programda ayrıca Türk müziğinin seçkin eserlerinin icra edildiği müzik dinletisi ve Türk mutfağının lezzetlerinin yer aldığı gastronomi etkinliği de düzenlendi.

“Objektiflerin Gözüyle İstanbul Akşamı Sergisi”, 15 Ocak 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.