Varazdin ve Rijeka Şehirlerinde “100. Yıl Etkinlikleri” Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın dört bir yanında bulunan temsilcilikleri aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamaya yönelik faaliyetler düzenlemeye devam ediyor.

T.C. Zagreb Büyükelçiliği ve Zagreb Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle Hırvatistan’ın Varazdin ve Rijeka şehirlerinde 26-27 Eylül 2023 tarihlerinde kültürel etkinlikler düzenlendi.

Varazdin şehrinde gerçekleştirilen “53. Varazdin Barok Akşamları”nda Piyanist Tutu Aydınoğlu sahne aldı. Piyanist Aydınoğlu, barok dönemi bestecileri arasında yer alan Antonio Soler’in eserlerinden oluşan bir repertuvarı dinleyicilerin beğenisine sundu.

Rijeka şehrinde Guvernerova Sarayı’nda düzenlenen konserde ise Piyanist Tutu Aydınoğlu, Cemal Reşit Rey’in “Güneş Manzaraları” adlı piyano süitini seslendirdi.

Türk Kültürü, Hırvatistan’ın Dört Bir Köşesine Taşınacak

Etkinlikte konuşma yapan T.C. Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Piyanist Tutu Aydınoğlu’na muhteşem performansından dolayı teşekkürlerini ileterek “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Türk kültürünü ve sanatını Hırvatistan’ın farklı noktalarında tanıtacağımız faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hırvatistan’ın farklı şehirlerinde düzenlenen etkinlikler, Hırvatistanlı müzikseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...