Viyana’da “Anadolu’nun Sesleri” Müzik Dinletisi

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, Anadolu’nun kadim türkülerini sanatseverlerle buluşturdu.

Enstitüde 15 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen “Anadolu’nun Sesleri” adlı müzik dinletisi öncesinde konuşma yapan Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, değerli müzisyenler Müslüm Durak ve Rui Aziz’in saz eşliğinde icra edeceği eserlerle Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden süzülüp gelen seslere misafir olunacağını ifade etti.

Koordinatör Yorulmaz, “Müslüm Durak ve Rui Aziz, bizleri, doğaçlamalarla dolu, farklı yörelerin çok sayıda durağına uğrayacağımız müzikal bir Anadolu yolculuğuna davet ediyor. Uzun yıllar farklı yerlerde müzik yapan bu iki genç sanatçının, birlikte kurdukları ‘Anadolu İkilisi’ adlı grubun ilk konserini Viyana Yunus Emre Enstitüsünde veriyor olması ve sizin de bu ikiliyi Viyana’da ilk defa Enstitümüzde dinliyor olmanız bu konseri bizim için önemli kılıyor.” dedi.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü olarak sanata ve sanatçıya verdikleri desteğin her zaman süreceğini belirten Yorulmaz, davetlilerin, Anadolu’nun farklı yörelerinden yaşanmış birçok hikâyeyi bünyesinde barındıran türküler eşliğinde keyifli bir akşam geçirmeleri temennisinde bulundu.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği dinletide sanatçılar, “Çanakkale Türküsü”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Ağasar’ın Balını” başta olmak üzere birçok eser seslendirdi.

Diğer Etkinlikler

Kazakistanlı dombra sanatçısı Arslanbek Sultanbekov ile Bosna Hersekli virtüöz Zeyd ...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da "Kazak Bozkırlarında Oğuzların Tarihi Mirası" konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle...

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...