Viyana’da “Buğday Tanesi” Filmiyle Engelli Bireyler için Farkındalık Yaratıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde “Buğday Tanesi” filmi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Etkinliğe, T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz ile filmde hayat hikâyesi anlatılan AK Parti 27. Dönem İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Türk ve Avusturyalı sanatseverler ile çok sayıda davetli katıldı.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, açış konuşmasında izleyicilerin Bayram’ın hayatını, mücadelesini ve engelli bireyler için yaptıklarını bu film sayesinde bir kez daha öğrenme imkânı bulacaklarını dile getirdi.

Koordinatör Yorulmaz, “Bu program sayesinde sayıları ülkemizde hatta tüm dünyada milyonları bulan engelli kardeşlerimizin hayatlarına bir nebze olsun dikkat çekmiş olacağız.” diye konuştu.

VİYANA’DA TARİHÎ BİR ETKİNLİK

T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Viyana’da tarihî bir etkinliğe şahit olunduğunu belirterek alışılmışın dışında bir etkinliğin hayata geçirildiğini söyledi.

Büyükelçi Ceyhun, Bayram’ın engelli bireylere yönelik yaptığı çalışmaların her türlü övgünün üzerinde olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde yaklaşık 6 milyon engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın hakları başta anayasamız olmak üzere çeşitli yasalarla olduğu kadar uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınmıştır.” diye konuştu.

“Türkiye’de bu konudaki farkındalığın her geçen gün daha da arttığını ve engelli vatandaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmekte olduğunu memnuniyetle söyleyebiliriz.” değerlendirmesinde bulunan Büyükelçi Ceyhun, bazı yanlışların ve eksikliklerin de sivil toplum bilinci geliştirilerek aşılabileceğini ifade etti.

Yaklaşık 2 saat süren film gösteriminin ardından Serkan Bayram, engelli olarak yaşadığı zorluklar ve bu zorluklara karşı verdiği mücadeleyi anlattı.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan Bayram, filmin engelli bireylere bir umut olmasını hedeflediğini ve elde edilen gelirle bir engelli yaşam merkezi kurmayı planladıklarını söyledi.

Programın son bölümünde, davetlilere Türk mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi.

Diğer Etkinlikler

Tahran Yunus Emre Enstitüsü (YEE), İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Doktor Öğretim Görevlisi Kenan...

Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından hazırlanan "Bizden İçeri Kıbrıs" belgeselinin...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 7 Mart 2024 tarihinde, yetenekli ve ödüllü yönetmen Merve Çirişoğlu'nun çarpıcı kısa...

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Uluslararası Sivil Toplumu Destekleme...