Will Liu'dan Bakan Çavuşoğlu'na ziyaret

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ünlü oyuncu Will Liu, Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş'le birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ı ziyaret etti. Will Liu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'le de bir görüşme yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunus Emre Enstitüsünün konuğu olarak Türkiye'ye gelen Çinli oyuncu ve yapımcı Will Liu ile turizm ve Türkiye'nin tanıtımı konularını ele aldı.

WILL LIU'NUN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ZİYARETİ (İzlemek için tıklayınız)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kültürel diplomasi çalışmaları kapsamında Yunus Emre Enstitüsünün konuğu olarak Türkiye'ye gelen Çin'in tanınmış yapımcı ve oyuncularından Will Liu ile bir araya gelerek Türkiye'nin 3 milyon Çinli turisti ağırlama hedefini ve Türkiye'nin Çin'de tanıtımı konularını görüştü.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile Çin'in en tanınan yapımcı ve oyuncularından Will Liu, eşi ve ekibini kabul ederek Türkiye'nin tanıtımına yönelik projeleri hakkında bilgiler aldı.

Görüşmenin Bakan Çavuşoğlu'nun geçen ay Çin'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında mevkidaşı Vang Yi ile yaptığı ortak basın toplantısında dile getirdiği, 3 milyon Çinli turistin Türkiye'de ağırlanması hedefi çerçevesinde Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor.

Haftada 75 milyon izleyicisiyle Çin'de reyting rekorları kıran ve 800 kişilik ekibi bulunan TV programı "Baba Nereye?"nin başrol oyuncusu Will Liu, ailesi ve 11 kişilik gözlem ekibiyle Türkiye'nin tarihî ve turistik yerlerini ziyaret ediyor. Ziyaretin ardından, "Baba Nereye?" adlı programın Türkiye'de de çekilmesi bekleniyor.

Will Liu'nun Türkiye ziyareti Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen kültürel diplomasi faaliyetleri bağlamında düzenleniyor.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ZİYARETİ

Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelen, Çin'in en çok seyredilen televizyon programı “Baba Nereye?”nin ana karakteri Will Liu, Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığını da ziyaret etti.

WILL LIU'NUN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ZİYARETİ (Videosunu izlemek için tıklayınız)

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ı makamında ziyaret eden dünyaca ünlü Çinli oyuncu Will Liu, Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Hüseyin Yayman: Büyük tevafuk

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Çin’de bulunduğunu ve önemli temaslarda bulunduğunu hatırlatan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, Çin’in en büyük sanatçılarından birinin aynı günlerde Bakanlığa gelmesinin de güzel bir tevafuk olduğunu belirtti.

Yayman, Çinlileri Türkiye'de misafir etmek istediklerini belirterek, "Çin dünyanın en büyük ülkelerinden bir tanesi. Biz istiyoruz ki Çin'den milyonlarca insan buraya gelsin. Buradan, sizin aracılığınızla Anadolu'dan Çin'deki dostlarımıza da selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Sizi burada misafir etmekten onur duyduk. Bu buluşmayı gerçekleştirdiği için de Yunus Emre Enstitüsü Başkanımız Şeref hocamıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Heyet üyelerinin çalışmaları hakkında bilgi alan Yayman, şöyle konuştu:

"Çinli dostlarımızı Türkiye'ye davet ediyoruz. Burası gizemli bir ülke, dünyanın açık hava müzesi. Burada hikayesi olan bir coğrafyadan bahsediyoruz. Türk dizi sektörü dünyada en çok dizi çekilen sektörlerden biri. Çok başarılı bir sinemamız var. Türkiye, Amerika'dan sonra en çok dizi satan bir ülke. Dünyanın her yerinde Türk dizileri izleniyor. Çinli dostlarımızı da Türkiye'de misafir etmekten ve çok değerli artistlere Türkiye'de film çektirmekten mutlu oluruz. Bunun için Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız maddi ve manevi. Bu konuda da her türlü iş birliğine açığız. Bunun ispatı da Bakanımızın Çin'de olmasıdır."

Türkiye'nin dizi film ihracatında dünya ikincisi olduğunu hatırlatan Hüseyin Yayman, Anadolu'nun medeniyetlerin merkezi olduğunu söyleyerek, Will Liu'ya film çekimi teklifinde bulunarak, Türkiye'de bir proje gerçekleştirmesi durumunda her konuda bakanlık olarak destek vereceklerini ifade etti.

Will Liu: Türkiye’de olmaktan çok mutluyum

Çin'in en çok izlenen reality show programı olan ve 800 kişilik ekibi bulunan “Baba Nereye?”nin ana karakteri olan dünyaca ünlü Çinli oyuncu ve film yapımcısı Will Liu da Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Will Liu, “Bizim için gizemli bir ülke olan Türkiye'nin güzelliklerini keşfetmeye başladığımız için çok heyecanlıyız. Burada projeler imza atmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Şeref Ateş: Bu tür ziyaretler, halklar arasındaki ilişkilere katkı verir

Kabulü için Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'a teşekkür eden Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ise Türkiye ile Çin arasında ve halkların birbiri ile dostluğunun sürebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yunus Emre Enstitüsünün çok çalışması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Ateş, şöyle konuştu:

"İnsanların birbiriyle, yüz yüze iletişimi çağımızda zor olduğu için ekran üzerinden halklar birbirleriyle iletişime geçiyor. Bu açıdan da Çin'in önemli yüzlerini burada ağırlamak bizim için bir onur. Özellikle ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak Sinema Genel Müdürlüğü ve sinema, film alanında Türkiye'nin çok büyük yatırımları var. Türkiye ile birlikte ya da Türkiye'de yapılan çekimlerle ilgili çok ciddi oranda teşvikler var. Bizim alanımız Enstitü olarak kültür, kültürel etkileşim olduğu için bu alanda da sizlerin Türkiye'de bizlerle birlikte ya da Çinli izleyiciler için gerçekleştireceğiz projeler konusunda da Sayın Bakanımıza sorular yöneltebilirsiniz. Bu buluşma, bu tür işbirliklerine de fırsat verir diye umuyorum."

Heyette bulunan oyuncu Will Liu'nun eşi, çocukları ve babasıyla çektiği şovu beğendiğini dile getiren Başkan Ateş, "İnsanlık için güzel bir örnek varsa biz bunu Çin'den de alırız. Çünkü bizim öğretimizde 'İlim Çin'de de olsa gidin alın' düsturu var. Bu ziyaretin halklar arasındaki ilişkilere katkı vereceğini ümit ediyorum." dedi.

TRT ZİYARETİ

Her iki bakanlıktaki görüşmelerini tamamlayan Will Liu, Ankara'daki programında bulunan son görüşme için Oran'da bulunan TRT Genel Müdürlüğüne geçti. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile birlikte TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'i ziyaret eden Will Liu, Türkiye'de gerçekleştirmeyi hayal ettiği projelere ilişkin kısa bilgiler aktardı ve kurum adına İbrahim Eren'in görüşlerini aldı.

TRT ile Ankara'daki son görüşmesini de tamamlayan Will Liu, ailesiyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek Başkentteki programını tamamladı.