Yunus Emre Enstitüsü 2016 Türkçe Yaz Okulu İstişare Toplantısı Ankara’da Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’de her yıl düzenlediği ve yurt dışındaki Enstitülerde ya da Türkoloji Projesi kapsamında çeşitli yabancı üniversitelerde Türkçe öğrenen Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerini Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde ağırladığı Türkçe Yaz Okulu’nun 2016 yılı İstişare Toplantısı 19 Temmuz’da gerçekleştirildi.

Ankara’da yapılan toplantıya Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Enstitü Başkan Yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, Enstitünün Türkçe Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül, Strateji Geliştirme Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şaban Köktürk, Türkçe Yaz Okulu kapsamında bu yıl görevli olacak Enstitü personeli ve Enstitünün program boyunca iş birliği içinde olacağı TÖMER yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Enstitü Başkanı Prof. Dr. Ateş, son günlerde ülke çapında yaşanan acı olaylara rağmen geleneksel Türkçe Yaz Okulu etkinliklerinin devam edeceğini ve bu bağlamda etkinliğin 2016 yılı çalışmalarının kesintiye uğramayacağını, bu tür faaliyetler sayesinde kültürlerarası birlik ve kardeşlik duygularının daha da güçleneceğini vurguladı.

Enstitü Başkan Yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu TÖMER yetkililerine dilin ve kültürün öneminden bahsederken, Türkçe Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül ise “Bizi seven kültürümüzü de sever” diyerek Enstitü ile TÖMER arasındaki iş birliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda Türkçe Yaz Okulu’nun programı, genel planı, bu yıl projede yer alacak personel, okutman ve rehber öğretmenlerin görevleri detaylı olarak anlatılırken, planlanan faaliyetlerin nasıl hayata geçirileceği gibi konular da konuşuldu. Şehir içi ve şehir dışı gezilerin güzergâhlarının da gündeme geldiği toplantıda söz konusu gezilerde kullanılacak araçlar belirlenirken, 2016 Türkçe Yaz Okulu boyunca dikkat edilmesi gereken diğer hususlara ayrıca vurgu yapıldı.