Yunus Emre Enstitüsü İş Birliği Ağını Genişletiyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışında Türkiye’nin bilim diplomasisine katkı sunan kurum ve kuruluşlarla yürüttüğü iş birlikleri aracılığıyla uluslararası ağını genişletirken yurt içinde de çok sayıda proje için iş birliği yapmaya devam ediyor.

Bu çalışmalar doğrultusunda Yunus Emre Enstitüsü ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında 16 Kasım 2022 tarihinde iş birliği protokolü akdedildi. Enstitünün Ulus’taki tarihî binasında gerçekleştirilen protokol imza töreninde Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız hazır bulundu.

Kurumlar arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında yurt içinde ve yurt dışında Türkiye’nin sahip olduğu zengin kültürel mirasın geniş bir yelpazede tanıtımının yapılması ve yaygınlaştırılması amacıyla projeler yürütülecek.

TÜRKİYE’NİN YUMUŞAK GÜÇ POTANSİYELİ BÜYÜYOR

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkiye’nin yumuşak güç potansiyelinin yurt içinde ve yurt dışında hayata geçirilen iş birlikleriyle daha da güçlendiğini ve Enstitünün gerçekleştirdiği bilim diplomasisi faaliyetleriyle dünyanın farklı coğrafyalarında Türkiye ile bağ kuran ve Türkiye’ye dost insan sayısının günbegün katlanarak arttığını ifade etti.