Yunus Emre Enstitüsü ile Malezya Millî Savunma Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü ile Malezya Millî Savunma Üniversitesi arasında Türkçe öğretimi ve Türk kültürünün tanıtımı alanlarında iş birliği protokolü akdedildi.

Malezya Millî Savunma Üniversitesinin ev sahipliğinde 29 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen imza töreninde T.C. Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Malezya Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Korgeneral Datuk Mardzuki Muhammad, Rektör Yardımcısı Prof. Dato Ahmad Mujahid bin Ahmad Zaidi ile Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ömer Altun hazır bulundu.

“İş birliği protokolü iki ülke arasındaki savunma sanayisi alanına yeni boyut kazandırdı”

T.C. Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel, Türkiye ile Malezya arasında askerî alandaki ilişkilere dikkat çekerek Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Malezya Silahlı Kuvvetlerinin Adıyaman’da 100’den fazla askerî personel ile sahra hastanesi kurduğunu hatırlattı.

Kapsamlı stratejik ortalık seviyesine yükseltilen ikili ilişkiler kapsamında savunma sanayisi alanındaki iş birliğinin önemine değinen Büyükelçi Yüksel, Türkiye’nin Malezya’yı bu alanda bir pazar değil, bir ortak olarak gördüğünün altını çizdi.

Büyükelçi Yüksel, iş birliği protokolünün Türkiye ile Malezya arasında savunma sanayisi alanında gerçekleştirilecek faaliyetlere yeni boyut kazandırdığını belirterek bu çabaların Malezya’da faaliyetlerini yürüten Türk savunma sanayisi şirketlerinin çalışmalarına büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

“Gerçekleştirilmesi planlanan iş birlikleri için umut verici bir başlangıç oldu”

Rektör Korgeneral Datuk Mardzuki Muhammad, protokolün gerçekleştirilmesi planlanan iş birlikleri için umut verici bir başlangıç olduğunu belirterek Türkçe kurslarıyla başlayacak iş birliğinin eğitim, araştırma, yayın ve tercüme başta olmak üzere çeşitli alanlarda geliştirileceğini kaydetti.

Güneydoğu Asya’da Çok Sayıda Kişi Türk Kültürüyle Tanıştırıldı

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü, Güneydoğu Asyada saygın kurumlarla gerçekleştirdiği iş birlikleri çerçevesinde düzenlediği çevrim içi Türkçe kurslarıyla çok sayıda kişiyi Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştırdı.

Enstitü, Malezya genelinde Türkçe öğretimi faaliyetlerinden Türkiye’nin kültürel mirasının tanıtımına kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği etkinliklerle Türkiye’ye dost insan sayısını artırıyor.