Yunus Emre Enstitüsü ile MEB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, Türkçe öğretimi alanında ortaklaşa faaliyetler gerçekleştirebilmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilen imza töreninde Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, MEB Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ile beraberindeki heyet ve Yunus Emre Enstitüsünü Türkçe eğitim temsilcileri hazır bulundu.

Protokol, Bakanlığa bağlı yurt dışındaki okulların, Türkçe öğretim kurslarının ve Türkiye Türkçesi Öğretim Merkezlerinin bulunduğu ülkelerde, Bakanlığın -imkânları ölçüsünde- Enstitüye okutman/öğretmen desteğinde bulunmasını; Enstitü tarafından Diller İçin Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi ve uluslararası dil öğretimi standartları temel alınarak hazırlanan "Yedi İklim Türkçe", "Türkçe Öğreniyorum" ve "Çocuklar İçin Türkçe" ders materyallerinin Bakanlığın açtığı okullar, kurslar ve hazırlık sınıflarında kullanılmak amacıyla Bakanlık tarafından basımının yapılmasını ve Türkçe öğretimi alanında Bakanlık ile Enstitünün müşterek bilimsel çalışmalar yapabilmesi için gerekli iş birliğini amaçlıyor.