Yunus Emre Enstitüsü ile Yi Dian Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, "Misafirimiz Olun" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Çinli gazeteciler ve sosyal medya temsilcileri ile İstanbul’da bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Enstitü Başkanı Ateş, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uluslararası arenada Türkiye algısının olumsuz etkilendiğine değindi.

Bu algının olumlu hale dönüştürülmesi amacıyla 2017 yılında “Misafirimiz olun, gerçeği birlikte yazalım” sloganıyla yeni bir proje başlatıldığını aktaran Prof. Dr. Ateş, bu kapsamda özellikle hedef ülkelerden toplumun kabul ettiği sosyal medya fenomenleri, medya yöneticileri ve temsilcileri, akademisyenler gibi topluma etki eden önemli grupların Türkiye'de ağırlandığını kaydetti. Bu ziyaretlerin ciddi etkisi olduğunu belirten Ateş,  "Çin'de 2017 sonlarında Türkiye, 'terör, PKK, IŞİD, Suriye' gibi konularla birlikte geçerken, proje kapsamındaki 5 seyahatin neticesinde 'İstanbul, romantizm, Kapadokya, güçlü devlet' gibi içerikler var. Projenin çıktılarını somut şekilde görmek mümkün." ifadelerini kullandı.

2018 yılının Çin'de "Türkiye yılı" olduğunu da hatırlatan Ateş, Çin’den resmi izinle gelen misafirlere seyahatleri boyunca Türkiye’deki turizm, ekonomi, bilimsel kapasite ve teknik gelişmeleri yerinde gözlemleme imkânı tanındığını ve alanında uzman kişilerle buluşma fırsatı sunulduğunu dile getirdi. Bu etkileşim sayesinde Çin'de her gün kendi mecralarında yüzlerce haber paylaşıldığını ve böylelikle Türkiye algısının pozitif hale dönüştüğünü belirten Prof. Dr. Ateş, “Geçen yıl ülkemize 250 bin Çinli turist gelmişti, bu yıl 500 bine ulaşıldı. Amacımız bu yıl bitmeden 1 milyon hedefine ulaşabilmek." şeklinde konuştu.

Çin’in önde gelen gazeteci ve sosyal medya temsilcilerinden oluşan heyetle yapılan toplantının ardından, 580 milyon kullanıcıya sahip Yi Dian-Zixun ile Enstitü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile Yi Dian-Zixun PR Direktörü Liu Wei’nin imza attığı protokol, Türkiye turizmi, tarihi, kültürü, sanatı için tanıtım çalışmaları yapılması, Çin ve Türk medyaları arasındaki iş birliğinin desteklenmesi, iki ülkeden etkili insanların karşılıklı ağırlanması ve iki ülkenin avantajları dâhilinde iş birlikleri yapılmasını içeriyor.