Yunus Emre Enstitüsü Bülteni’nin Yeni Sayısı Çıktı!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün kuruluşundan bu yana yayınlanan Yunus Emre Enstitüsü Bülteni, 56. sayısıyla okuyucuyla buluşuyor.

Anadolu’nun Neolitik kültürünü kayıt altına alan “Taşlar Yerinden Oynuyor” projesinden Türk el sanatlarını tanıtan fuarlara, Göbeklitepe Yılı kapsamında dünyanın pek çok coğrafyasında düzenlenen etkinliklerden Türkiye Haftası programlarına kadar çok geniş bir yelpazede yapılan kültürel etkinliklere ait haberler bu sayıda yerini aldı.

Okuyucu Bülten’de, Türkçe öğretimi alanında ve ayrıca yeni ve hızlı yol aldığı bilim diplomasisi alanında yapılan çalışmalara ait güncel haberlere de ulaşabiliyor.

Bültende; Enstitünün kuruluşunun 10. yıl dönümü vesilesiyle farklı ülkelerde konserler veren dünyaca ünlü Türk müzisyen Ömer Faruk Tekbilek, Türk Film Haftası’na konuk olan duayen sanatçı Hülya Koçyiğit, Avustralya’nın Sydney şehrinde düzenlenen Türk Film Festivali kapsamında hayranlarıyla bir araya gelen Esra Bilgiç, Lübnan’da gerçekleştirilen Türk mutfağı etkinliği kapsamında Şef Ömür Akkor ve Tivat Dünya Müzik Festivali’nde Türkiye’yi temsilen sahne alan Tanini Trio ile yapılan ilgi çekici röportajlar da yer alıyor.

Keyifli okumalar diliyoruz.

Bültene ulaşmak için; https://www.yee.org.tr/tr/yayin/2019-eylul-ekim-bulteni

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ile Afrika arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve muhtelif alanlarda eş güdümün...

Macaristan'da, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  iş birliğiyle "Gurbetçi...